Zloděje, který se vloupal do prodejny, policisté zadrželi přímo na místě činu

Ilustrační foto
VSETÍNSKO – Až dva roky za mřížemi hrozí mladému muži, který se před několika dny vloupal do objektu s prodejnou potravin a skladu ve Valašské Polance na Vsetínsku. Šťastnou shodou náhod se policistům zloděje podařilo zadržet přímo na místě činu.

Do budovy se šestadvacetiletý muž dostal v noci z úterý na středu. Objekt si dle svých slov předem vytipoval a dovnitř se dostal ze střechy budovy. Uvnitř pak nějaký čas pobyl a vše důkladně prohledal. Odcizit však nakonec nic nestihnul, protože ho ještě uvnitř prodejny asi dvě hodiny po půlnoci zadrželi policisté.


„Hlídka z hornolidečského obvodního oddělení přímo ve Valašské Polance kontrolovala projíždějící automobily a asi o půl druhé zastavila i vozidlo, ve kterém jela vedoucí nedaleké prodejny. Tu informovala bezpečnostní agentura, že z prodejny vyšel signál o narušení,“ informoval policejní mluvčí Petr Jaroš.

Na místo k provozovně tak ihned vyrazili i policisté, kteří si po krátké prohlídce objektu přivolali i policejního psovoda, prvosledovou hlídku a kriminalistického technika.

A podezření, že by někdo mohl být ještě v budově, se zanedlouho potvrdilo. Na místě policisté zadrželi šestadvacetiletého muže, který se později k vloupání přiznal,“ pokračoval Jaroš.


Muž je nyní podezřelý z pokusu krádeže vloupáním a z poškození cizí věci, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x