Změny ve Slovácku. Mareček jde do Bohemky, Nguyenovi bude krýt záda Fryšták

Slovácko se dohodlo se zkušeným brankářem Tomášem Fryštákem. Odchovanec klubu naposledy chytal na Slovensku. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Začátek zimní přípravy přinesl ve fotbalovém Slovácku hned několik změn. Vedení čtvrtého týmu FORTUNA:LIGY se dohodlo na podmínkách smlouvy s Tomášem Fryštákem. Zkušený čtyřiatřicetiletý gólman již v pondělí absolvoval první trénink s novým mužstvem.

Odchovanec Slovácka oblékal ligový dres v Českých Budějovicích, Bohemians Praha 1905 a naposledy působil na Slovensku v Senici a Trenčíně. V české nejvyšší soutěži odchytal 73 zápasů, ve kterých zaznamenal 21 vychytaných nul.

Ve Slovácku bude krýt záda Filipu Nguyenovi, který je jasnou jedničkou týmu.


Podzimní náhradník Pavol Bajza míří do Karviné, kde se začal chystat na jarní část sezony. „Oba kluby v tuto chvíli řeší administrativní záležitosti transferu,“ informuje mluvčí Slovácka Marek Jurák.


Trenér Martin Svědík už nepočítá se záložníkem Danielem Marečkem. Někdejší mládežnický reprezentant po dvou letech opouští Slovácko a přestupuje do týmu Bohemians Praha 1905. K dokončení přestupu chybí už jen administrativní detaily.


Třiadvacetiletý záložník přišel na Slovácko v zimě 2020 z pražské Sparty. V dresu Slovácka nastoupil do devatenácti zápasů a vstřelil jednu branku. Sezonu dohraje v Ďolíčku.

Moc se těším na skvělou atmosféru a fanoušky. Navíc bydlím v Úvalech, takže to mám kousek a na tréninky do Uhříněvsi ještě blíž,“ řekl k přestupu Mareček, jenž bude v novém mužstvu nastupovat se svým oblíbeným číslem sedmnáct. O dalších změnách vedení Slovácka jedná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x