Známe členy zastupitelstva Uherského Hradiště

Ilustrační foto (Foto: zlin.cz)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Nejvíce hlasů získali kandidáti z koalice ODS + TOP 09. V zastupitelstvu obsadí 6 míst z volených 27. Stejný počet zastupitelů bude mít také ANO a Hradišťáci.

Celkem 27 zastupitelů bylo voleno v Uherském Hradišti. Nejvíce hlasů v tomto městě získali kandidáti koalice ODS a TOP 09, a to 43 828. Obsadí celkem 6 křesel. Jsou jimi Ing. Stanislav Blaha, který získal nejvíce hlasů – 1 901. Dále do zastupitelstva usednou MUDr. David Ondra, Mgr. Zuzana Vandame, Pavlína Jagošová, Mgr. Karel Zerzáň a Mgr. Evžen Slavík.

Hned v závěsu skončili kandidáti koalice ANO s podporou nezávislých. Ti ulovili v zastupitelstvu stejně jako koalice ODS a TOP 09 celkem 6 míst. Jde o Jiřího Vašicu, DiS., Ing. Lukáše Němečeka, Ing. Marcelu Čechovou, Renatu Prchlíkovou, Mgr. Janu Grygarovou a Ivanu Hanáčkovou

Své zástupce v zastupitelstvu mají také Hradišťáci. Dalších 6 křesel obsadí Ing. Michal Dvouletý, MBA, MUDr. Stanislav Zemek, Ing. Ivo Mitáček, Mgr. Mojmír Náplava, Ing. Tomáš Zubr, MBA a MUDr. Eva Maříková.

Tři své zástupce do křesel v Uherském Hradišti dosadí také koalice KDU-ČSL a nezávislé osobnosti. Volby v této koalici vyhráli Ing. Čestmír Bouda, MgA. Jana Trubačíková a Ing. František Rochovanský.

Také Nestraníci pro Hradiště získali 2 křesla v zastupitelstvu pro Jana Zapletala, Ph.D. a PaedDr. Lenka Kraváčkovou.

Další stranou v zastupitelstvu se 2 zástupci se stane Česká pirátská strana. Z ní se na obecní úřad dostali Mgr. Jakub Grós a Bc. František Elfmark, DiS.

Poslední stranou v zastupitelstvu je potom Hlas pro Hradiště. Ta má v zastupitelstvu své 2 kandidáty – Ing. Ivana Mařáka a Ing. Romana Šicha.

Město Uherské Hradiště nakonec hlásí, že ke komunálním volbám přišlo 44,29 % voličů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x