Zoo Zlín láká k vánoční návštěvě

Ilustrační foto (Foto: Archiv ZOO Zlín)
ZLÍN - Vánoční atmosférou dýchá také zlínská zoo. Areál zahrady zdobí světelná výzdoba, září i vánoční strom na nádvoří zámku Lešná. Na Štědrý den navíc zoo pro všechny děti do 15 let přichystala hezký dárek. V tento sváteční den pro ně platí vstupné za symbolickou jednu korunu, řekla serveru Zlin.cz mluvčí zoo Romana Bujáčková

Zoo Zlín bude na Štědrý den otevřena do 14.00 hod., pokladny do 13.30 hod. Pro návštěvu bude možno využít hlavní i sezónní vstup. Občerstvení zajistí restaurace Neapolitáno, Tyrol a Limpopo.

Vánoční návštěvu zpestří originální světelná výzdoba. Zoo zdobí nejen typické vánoční motivy, ale také světelné siluety exotických zvířat. Návštěvníci uvidí „zářící“ slony, tapíry, nosorožce, rejnoky, tučňáky, klokany, lvy, lachtana, medvěda, aligátora, supy nebo žirafu. „Krása světelné výzdoby naplno vynikne až po setmění, proto od středy 25. prosince do středy 1. ledna 2020 prodlužujeme otevírací dobu horní části areálu zoo, tzn. od hlavního vstupu po restauraci Limpopo, do 17.00 hod.,“ uvedlaRomana Bujáčková, vedoucí oddělení marketingu. Do 17.00 hod. budou také otevřeny expozice Zátoka rejnoků a tropická hala, restaurace Limpopo a Tyrol, Chocolatérie i prodejny suvenýrů.

I v zimním období má zlínská zoo svůj půvab, je plná života a rozhodně stojí za návštěvu. Do venkovních výběhů stále vychází spousta zvířat. A to nejen rodilí otužilci, jako jsou třeba tygři ussurijští, pandy červené, lachtani, velbloudi, klokani nebo lamy vikuně, ale i teplomilní sloni, nosorožci, zebry, pštrosi nebo antilopy. Příjemnou pohodu nabízejí velké pavilony. „V Zátoce rejnoků panuje „letních“ 26 stupňů, při krmení a hlazení rejnoků rychle odložíte teplé oblečení. Na chladné počasí zapomenete také v tropické hale Yucatan, v pavilonech žiraf a slonů,“ dodala Romana Bujáčková.

Zlínská zoo je otevřena každý den v roce včetně Štědrého dne, vánočních svátků, Silvestra a Nového roku. Pro vstup do zoo návštěvníci nyní mohou využít zvýhodněné vstupné, které pro dospělé činí 80, pro děti 40 a pro seniory 60 korun. Nižší vstupné platí až do 29. února 2020.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x