Zraněného seniora museli hasiči transportovat oknem

Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽ – Pomoc profesionálních hasičů si ve čtvrtek 13. července dopoledne vyžádal transport zraněného seniora do nemocnice. Špatný přístup do bytu znemožňoval snesení pacienta klasickým způsobem, a tak musela být použita výšková hasičská technika.

S náročným transportem pacienta se museli záchranáři a následně hasiči vypořádat včera v dopoledních hodinách v Kroměříži v ulici Březinova. V jednom z bytů utrpěl osmdesátiletý muž při pádu doma středně vážný úraz dolní končetiny.

Vzhledem ke špatnému přístupu, který znemožňoval snesení pacienta klasickým způsobem, operační středisko ZZS Zlínského kraje požádalo o pomoc hasiče,“ uvedla mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková s tím, že záchranáři ještě před transportem z bytu muže ošetřili a poskytli mu přednemocniční neodkladnou péči.

Velitel hasičů po vyhodnocení situace a manipulačního prostoru následně rozhodl o snesení pacienta s využitím výškové techniky.

Pomocí ní hasiči muže snesli přes okno ven a poté položili na nosítka,“ sdělila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Naše posádka pak pacienta převezla k dalšímu ošetření do chirurgické ambulance Kroměřížské nemocnice,“ dodala Netopilová Sluštíková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x