Zranění lidé v rukou hasičů. Jednou pád z lešení, podruhé autonehoda

foto: HZS Zlínského kraje
DOLNÍ JASENKA, NĚTČICE – Hasiči ze Vsetínska a Kroměřížska měli dnes dopoledne plné ruce práce. Vyjížděli totiž k nehodám, které stály zdraví hned několika lidí. Nejdřív se museli poprat s nebezpečným pádem z lešení a hned nato s autonehodou.

K první děsivé nehodě vyjížděli profesionální hasiči ze Vsetína ve čtvrt na deset dopoledne do místní části Dolní Jasenka. Muž tady pracoval na lešení ve výšce sedmi metrů nad zemí. Smutnou shodou okolností ale z lešení spadl přímo do koryta místní říčky, odkud trčely betonové panely.

„Při pádu na betonové panely utrpěl zranění. Na místo přijeli hasiči současně s posádkou zdravotnické záchranné služby, které asistovali s ošetřením zraněného. Společně jej umístili do vakuové matrace a transportovali z koryta říčky do sanitního vozu,“ popisují hasič na svých sociálních sítích.

Nehodě přihlíželi další dělníci, kteří na místě se zraněným mužem pracovali. Těm člen týmu posttraumatické péče poskytl první psychickou pomoc.

Další tři zraněné si vyžádala autonehoda v Nětčicích na Kroměřížsku, ke které vyjela profesionální jednotka ze stanice Morkovice-Slížany a Kroměříž. Před půl jedenáctou dopoledne se tady srazila dvě osobní auta. Když hasiči přijeli na místo nehody, čekala je tam už Policie ČR spolu se zdravotnickými záchranáři.

„Ze čtyř cestujících utrpěly tři osoby zranění. Hasiči pomohli s vytažením jedné zraněné z vozidla a asistovali při jejím transportu do sanitního vozu. Stejně jako u ostatních nehod provedli zajištění místa, protipožární opatření, odpojení baterie a zasypali sorbentem větší množství uniklých provozních kapalin. Po celou dobu zásahu složek IZS i v průběhu vyšetřování nehody, byla silnice uzavřena,“ popisuje HZS Zlínského kraje průběh zásahu na sociálních sítích.

Hasiči z Morkovic následně přímo z místa nehody pokračovali směrem k dalšímu zásahu, tentokrát ke spadenému stromu. Kroměřížská jednotka se potom vrátila k výcviku, ze kterého byla do Nětčic povolána.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x