ZRUŠENO! Běh rodným krajem Emila Zátopka o víkendu neproběhne

Běh rodným krajem Emila Zátopka nebude. Foto: archiv města Kopřivnice
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Stejně jako spousta dalších akcí je z důvodu aktuální povodňové situace zrušen také Běh rodným krajem Emila Zátopka, který se měl uskutečnit v sobotu 21. září.

Déšť způsobil značné škody na lesních úsecích trasy mezi Kopřivnicí a Rožnovem pod Radhoštěm. V těchto místech hrozí nebezpečí popadaných stromů, rozbahněných cest a dalších komplikací, které by mohly ohrozit bezpečnost běžců i organizátorů. Zajištění bezpečnosti všech účastníků je pro organizátory prioritou, a proto je letošní ročník závodu zrušen.

Kromě otázky bezpečnosti bral realizační tým v potaz i etický dopad celé situace. Vzhledem k tomu, že mnoho lidí v zasažené oblasti stále řeší následky povodní a odstraňuje škody, nepovažují za vhodné pořádat hromadnou sportovní akci, zatímco se ostatní potýkají s těmito obtížemi.

Zároveň se v Rožnově pod Radhoštěm neuskuteční ani dopolední dětské běhy, které byly plánované jako součást doprovodného programu.

Všichni účastníci závodu obdrží zpět své startovné.

Ačkoli se letošní běh neuskuteční, organizátoři by Vás rádi požádali, abyste si v tomto období připomněli odkaz Emila a Dany Zátopkových, kteří se oba narodili 19. září. Jejich životní příběh a sportovní úspěchy zůstávají inspirací pro celé generace.

Zdroj: Realizační tým Běhu rodným krajem Emila Zátopka