Zvolíte Kouzlo varhan či Koncert na střeše?

Zdroj: CCRVM
VÝCHODNÍ MORAVA - V neděli 21. června si milovníci hudby mohou vybrat mezi dvěma ojedinělými zážitky. Buď se vypraví do Zlína-Štípy, kde poutní kostel Narození Panny Marie rozezní varhanní koncert s názvem „Kouzlo varhan“, nebo se vydají na střechu 14|15 BAŤOVA INSTITUTU ve Zlíně na Koncert na střeše – Blízko nebe. Oba koncerty shodně začínají v 18 hodin.

Ve Zlíně-Štípě se můžete těšit na varhanní hudbu v podání profesora Jaroslava Tůmy, který je považován za jednoho z nejlepších současných varhaníků nejen v tuzemsku, ale i v Evropě. Varhany v poutním chrámu ve Štípě postavili roku 1890 František Čapek a Max Zachistal z Kremže (nynější Rakousko) a jedná se o jejich vysoce hodnotný a zachovalý nástroj. Po celou dobu zůstaly varhany v nezměněné podobě a řadí se k nejkrásnějším a největším v okolí. V podání profesora Tůmy zazní skladby, které na štípských varhanách skvěle vyzní, a nebude se jednat jen o hudbu starých mistrů – zazní také skladby moderní a varhanní improvizace. Jako host koncertu vystoupí se svým autorským čtením P. Marek Orko Vácha. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Další ojedinělý hudební zážitek je připraven na střešní terase 14|15 BAŤOVA INSTITUTU ve Zlíně, kde ve stejnou dobu proběhne Koncert na střeše – Blízko nebe. Na střešní terase budovy č. 14 továrního areálu ve Zlíně se představí kytarista Ondřej Svačina a saxofonista Radim Nowak. Terasa budovy 14 není veřejnosti běžně přístupná. Pro podobné akce menšího rozsahu je však ideální. Možná zjistíte, že kultura na čerstvém vzduchu je v letních měsících povznášející.

Informace o dalších akcích hledejte zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x