Bistrotéka Valachy zve příznivce steaků a tataráků, bude i legendární Wagyu

Maso, maso a zase maso! Kdo miluje steaky a tataráky, ten si od pátku 4. do neděle 6. září opravdu přijde na své. Bistrotéka Valachy pro vás připravila další speciální tématický víkend s bohatou nabídkou specialit z různých druhů prémiového masa. Řadu dalších zajímavých produktů si navíc budete moci koupit s sebou domů.

Gurmánský víkend Maso-maso-maso odstartuje v pátek od 17:30 hodin. V sobotu a neděli si pak můžete přijít pochutnat vždy od 11:30. Bistrotéku Valachy najdete v Obchodním domě Zlín přímo v centru města.

„Kdo má rád skutečně špičkové hovězí, telecí i vepřové maso, ať neváhá a určitě se k nám zastaví. Objednali jsme to nejlepší maso z předních českých chovů a od řezníků ze špičkového Amasa, které je upravované metodou suchého i mokrého zrání, což zaručuje jeho ojedinělou chuť. Těšte se na steaky, ale také tatarák, carpaccio nebo burger. Skutečnou raritou budou steaky z nejcennějšího hovězího masa na světě z plemene Wagyu. Je sice dražší, ale je to opravdový unikát, na který v restauracích často nenarazíte,“ láká šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad.

Wagyu je název pro plemeno císařského japonského skotu, proslulého masem nezaměnitelné chuti a kulinářských kvalit. Plemeno dostává speciální krmivo s vysokým obsahem energie, čehož výsledkem je výborná kvalita svaloviny a především vysoký podíl tukového mramorování. Maso wagyu vyniká mimořádnou křehkostí a šťavnatostí, proces staření tyto kvality ještě podtrhuje. Wagyu má své chovatele také v České republice, ale jen v omezeném počtu kusů.

Na co se můžete těšit z nabídky specialit:

  • Hovězí maso z čestru (mokré zrání 30 dní): bryndáček, květová špička, veverka
  • Hovězí maso z čestru (suché zrání 50 dní): roštěná nízká a vysoká, svíčková, tatarák z loupané plece, carpaccio s wasabi majonézou a parmezánem
  • České wagyu (suché zrání 50 dní): květová špička, podplečí, burger z wagyu s cibulovou majonézou a sýrem Comté (nutná rezervace předem – více zde)
  • Telecí maso (mokré zrání 20 dní): vysoká roštěná, zrcátko, plec (Limousine steak), nízká roštěná
  • Přeštický vepř (suché zrání 5 dní): pavučinka, kotleta s kostí, smažená vepřová žebra
  • K tomu různé druhy příloh, omáčky a snoubená vína

A to není vše. Nabídku masných specialit v bistro restauraci doprovodí tématický sortiment v obchodě Bistrotéky Valachy, kde si můžete koupit třeba:

  • hovězí klobásy a baby beef parky z farmy Rudimov (bez přidaných éček a dusitanů)
  • farmářská a kukuřičná kuřata z ČR a Maďarska
  • vepřové výpečky na kmíně
  • novou „hotovku“ od kuchařů bistrotéky – poctivé demi glace, ideální jako základ polévek a omáček

Nenechejte si ujít ani další chystané akce a novinky v Bistrotéce Valachy:

4. – 10. 9. – Filmové drink menu v Baru 1931

11. 9. – Slavnostní otevření nové zahrádky

12. – 13. 9. – Svátek čokolády v Bistrotéce Valachy

16. 9. – Champagne G.H.Mumm & foodpairing v Baru 1931

21. 9. – Beseda s hercem Josefem Kubáníkem v Baru 1931

2. – 4. 10. – Pivo a tatarák v Bistrotéce Valachy

Více o chystaných akcích se dozvíte také na webu Baru 1931.