Mořské plody, steaky, paella i makronky: Škola vaření zve na klasiku i novinky

Třeba hned úvodu září populární Velkou pánskou jízdu s Tomášem Černým, zkušeným šéfkuchařem pražské restaurace Dejvická 34, která se loni prosadila do legendárního Michelinova průvodce ziskem ocenění Bib Gourmand. Program kurzu je připraven na míru mužům, kteří se naučí mj. hovězí tatarák, risotto s krevetami, burger dvojručák nebo steak s koňakovou omáčkou.

Během podzimu se můžete ve Škole vaření seznámit s gastronomií řady zemí, nově i Španělska: zjistěte, jak se připravují španělská paella, kalamáry nebo krokety z tresky s omáčkou Mojo Rojo.

Nebo se naučte vařit jako Jamie Oliver na kurzu s Přemyslem Kosem, šéfkuchařem zlínského Vita Sana Clubu. Ten vás zasvětí také do tajů přípravy Ryb a mořských plodů.

Ve škole vaření se můžete naučit dokonce i míchání drinků s šéfbarmanem Baru 1931 Tomášem Petrem, který je vyhlášený svým uměním mixologie.

Tomáš Petr, Přemysl Kos

Podzimní nabídka kurzů v Bistrotéce Valachy:

  • 4. a 5. 9. Velká pánská jízda (Tomáš Černý)
  • 19. 9. Španělská kuchyně (Robert Janíček) – NOVINKA
  • 20. 9. Ryby a mořské plody (Přemysl Kos)
  • 25. 9., 16. 10. a 30. 10. Kurz pečení kvasového chleba (Lenka Molková)
  • 3. 10. Cocktail Masterclass – kurz míchání koktejlů (Tomáš Petr) – NOVINKA
  • 3. 10. Indická kuchyně II. (Katarína Hladká) – NOVINKA
  • 4. 10. Moderní odpalované těsto (Lucie Cimburková)
  • 10. 10. Kurz steaků a omáček (Tomáš Černý)
  • 11. 10. Tajemství makronek (Václav Kijonka)
  • 18.10. Vaření podle Jamieho Olivera (Přemysl Kos)
  • 23. 10. Velká dámská jízda (Tomáš Černý)
  • 6. 11. Asijská kuchyně I (Antonín Bradáč)
  • 20. 11. Thajská kuchyně (Antonín Bradáč)
  • 6.11. Asijská kuchyně I (Antonín Bradáč)
  • 4.12. Thajská kuchyně II (Antonín Bradáč)

Více na www.bistrovalachy.cz/skola-vareni

Víte, že….

…všechny kurzy vaření se konají v kuchyňském studiu přímo v Bistrotéce Valachy, v 2. podlaží Obchodního domu Zlín. Kurz míchaní drinků se pak mimořádně odehrává v atraktivních prostorách Galerie Desítka s výhledem na Zlín z 10. podlaží.

…kurz vaření může být i skvělým dárkem. Věnujte svým blízkým dárkový poukaz na vybraný termín, nebo hodnotový poukaz, který mohou „utratit“ za téma podle svého výběru.