1. Zlínský filmový víkend je za dveřmi. Nabídne unikátní projekci filmu Dvě slova jako klíč

Foto: Zlín Film Festival
ZLÍN – Brány zlínských filmových ateliérů se od pátku do neděle otevřou veřejnosti. V rámci 1. Zlínského filmového víkendu je zde připraven bohatý program včetně exkurzí, filmových projekcí a besed se známými tvůrci. Jedním z největších lákadel bude unikátní projekce rozpracovaného filmu Dana Svátka Dvě slova jako klíč.

Návštěvníci 1. Zlínského filmového víkendu budou mít možnost prohlédnout si filmové ateliéry v rámci některé z nabízených exkurzí nebo se blíže seznámit s filmaři, kteří studovali ve Zlíně, a zhlédnout i jejich filmy. Hned dvakrát je na programu pásmo FILMTALENT Stars, které se skládá z pěti krátkých filmů, jejichž vznik podpořil Nadační fond FILMTALENT ZLÍN.

Jsme si jistí, že většinu z nich jste neměli možnost vidět a všechny za to stojí!“ zve na jejich projekci umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová.

V pátek 11. listopadu filmové ateliéry navštíví režisér Tomáš Nohejl se snímkem Okupace a následnou besedou. V sobotu 12. listopadu pak přijede režisér Dan Svátek, který kromě oceňovaného filmu Úsměvy smutných mužů uvede mimořádnou projekci rozpracovaného filmu Dvě slova jako klíč.

Mohu vám s naprostou jistotou říct, že je to něco, co dlouho v české kinematografii nevzniklo,“ říká o filmu představitel jedné z hlavních rolí Jaroslav Dušek a dodává: „Film má neobyčejný obrazový záběr a provedení. Je to film, na který nezapomenete, film, který se vám opře do srdce.“

Po skončení projekce se mohou fanoušci setkat s Danem Svátkem i autorem knižní předlohy Josefem Formánkem na následné besedě. Od 21 hodin potom bude následovat filmová party v nově zrekonstruovaném filmovém ateliéru s noční projekcí, kterou připravily týmy Zlín Film Festivalu, Kouzelné animace, IS Produkce a Filmového uzlu.

Přinášíme veřejnosti výjimečnou příležitost užít si unikátní večer v atraktivním filmovém prostředí s možností navštívit nové zázemí audiovizuální a reklamní tvorby nebo expozici Patro legend spojené s historií filmových ateliérů,“ doplnila výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

V neděli 13. listopadu uzavřou program 1. Zlínského filmového víkendu snímky Filmový dobrodruh Karel Zeman a Poslední závod a poté beseda s jejich režisérem Tomášem Hodanem.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x