100 let zlínského tenisu. Oslavy se vydařily, Zedníček a Mečíř v akci, nová síň slávy

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Začalo to v roce 1923 na dvou pískových dvorcích, po sto letech to pokračuje v areálu na Vršavě. Stovka se musí pořádně oslavit, to je jasné. A taky že se to náramně i přes hraniční (ne)přízeň počasí povedlo. Na své si přišli všichni, hrál se "turnaj století", předvedly se nejmladší naděje, děti si zařádily na početných atrakcích.

Pořadatelé přivítali spoustu vzácných tenisových tváří. Dorazili i prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka s viceprezidentem Leošem Fialou.

„Zlínský tenis je pojem a já mu přeji tak jako dosud moře zapálených lidí a do dalších let jen to nejlepší,“ pozdravil přítomné šéf českého tenisu Ivo Kaderka.

Do nově zřízené Síně slávy zlínského tenisu byli uvedeni Jiří Novák a Karel Kumst.

Tenisový turnaj století vyhrála dvojice Vilím-Rafaja, celkem se představilo 24 párů a k tomu v samostatném klání také ženské debly. Ten se stal triumfem dvojice Molová- Andelová.

Bylo toho na Vršavě k vidění, snědku i pití opravdu hodně, včetně parádní hudební produkce.

Samostatnou kapitolou byla veselá exhibice. V ní vedle Renaty Voráčkové a zlínských nadějí dominovali dva superhosté. Herec Pavel Zedníček a olympijský tenisový šampion Miloš Mečíř.

„Já mám tenisové kořeny právě tady, můj táta byl milovník tenisu a vždycky o prázdninách jsme sem jezdili k jeho rodičům a tenis byl samozřejmě na prvním místě,“ pozdravil zlínské tenisty velmi sympatický Miloš Mečíř, předseda Slovenského tenisového svazu.

„Já to zkoušel vedle ostatních sportů taky, na Mokré jsme měli taková univerzální hřiště, no Miloš to dotáhl trochu dál, ale tenis mám rád celý život i já,“ smál se další sympaťák Pavel Zedníček.

„S pořádáním byla samozřejmě velká práce, ale jsme moc rádi, že se vše povedlo tak, jak jsme si představovali,“ končil velkou slávu předseda zlínského Tenisového klubu Jan Macharáček, který společně s dalším členem vedení klubu Michalem Výmolou vytvořili opravdu báječný organizátorský debl.

„Nešlo jen o nás dva, díky všem, kteří se na pořádání oslav podíleli,“ konstatoval Macharáček.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x