25. ročník Setkání Stretnutie byl nabitý emocemi

ZLÍN - Festival Setkání Stretnutie přinesl program plný hudby, poezie i divadelních představení. Jeho zakončení se však neslo ve vzpomínkovém duchu.

Témata k zamyšlení i bouřlivé emoce. Tak vypadal 25. ročník festivalu Setkání Stretnutie ve Zlíně. Kromě toho, že se letos konal v mimořádném termínu, bylo také složité dát dohromady program kvůli přeshraniční spolupráci, která je komplikovaná kvůli covidu. Nakonec se však podařilo jedinečné zážitky zprostředkovat.

I přes komplikace jsme nabídli několik mimořádných divadelních zážitků a nad tím vším byla cítit všudypřítomná radost ze setkávání samotného, i když musíme mít roušky. Radost z toho, že to jde. Ve m rozhodně převažují pozitivní emoce,“ uvedl ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek.

O emotivní zážitky nebylo v průběhu letošního Setkání nouze. O jeden z nich se postarala oblíbená slovenská herečka Táňa Pauhofová, která na festival přijela s komorním recitálem poezií Elisabeth Wittgruberové a hudbou Martina Geišberga nazvaný Korene. Je to velmi osobní představení, protože je to představení přátel. Je o vztazích a o lásce,“ řekla s úsměvem sympatická herečka.


Nejsilnější byl závěr festivalu, kdy došlo na udělení Ceny Martina Porubjaka In memoriam pro Milana Lasicu, který měl být původně jedním z festivalových hostů. Cenu před koncertem Petera Lipy převzala jeho dcera Hana Lasicová. Na video z převzetí ceny se můžete podívat na začátku článku.

Festival Setkání Stretnutie letos přilákal 3000 diváků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x