Čtyři šestnáctiletí pod vlivem alkoholu. Policisté o víkendu ve Zlíně zkontrolovali několik nočních podniků

Policisté o víkendu kontrolovali požívání alkoholu u mládeže. Ilustrační foto (Shutterstock)
ZLÍN - Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení ve spolupráci s kriminalisty a příslušníky celní správy vyrazili během víkendu na kontrolu nočních podniků ve Zlíně zaměřenou na požívání alkoholu a návykových látek u dětí a mladistvých. V průběhu noci zkontrolovali celkem 8 podniků, 152 osob a 10 vozidel. A výsledek?

Čtyři mladiství, tři dívky a jeden mladík, ve věku šestnácti let byli pod vlivem alkoholu, nejvíce nadýchala čerstvě šestnáctiletá dívka, a to 1,72 promile. Policisté vyrozuměli OSPOD a příslušnému úřadu oznámili podezření ze spáchání přestupku na úseku zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Postih čeká toho, kdo alkohol dětem podal nebo prodal.

U dalších 5 osob našli policisté různé množství neoprávněně držených drog, převážně se jednalo o marihuanu. Menší množství na místě zlikvidovali, větší potom předali kriminalistům, kteří se zabývají drogovou problematikou. Při kontrole vozidel policisté zjistili, že jeden z řidičů usedl za volant vozidla pod vlivem drog.  

V jednom z podniků objevili policisté několik litrů neoznačeného alkoholu, což si na místě převzali pracovníci celní správy.

V podobných kontrolách budou policisté v nepravidelných intervalech pokračovat nejenom ve Zlíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x