Otrokovice zahájí postřik proti komárům

OTROKOVICE - Speciální postřik proti komárům bude v Otrokovicích plošně aplikován ve středu večer. Agentuře Mediafax to ve středu oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková. Dezinsekční auto projede nejvíce ohroženými místy, kde se po povodních dlouho držela voda. Půjde o část Baťova i sídlišť Střed a Trá...

OTROKOVICE – Speciální postřik proti komárům bude v Otrokovicích plošně aplikován ve středu večer. Agentuře Mediafax to ve středu oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Dezinsekční auto projede nejvíce ohroženými místy, kde se po povodních dlouho držela voda. Půjde o část Baťova i sídlišť Střed a Trávníky. Postupně, v dalších fázích dezinsekce, mohou být ošetřeny i jiné části města, kde si to situace vyžádá.

Prostorový postřik, který vytváří oblak kapének obsahující insekticid v roztoku, je proti komárům vysoce účinný a rychlý. Ihned po aplikaci jsou omráčeni a následně usmrceni. Při tomto zásahu je minimálně ohroženo životní prostředí.

„V minulých letech se často stávalo, že v závěsu za postřikovým autem se pohybovaly děti na kolech a vozidlo sledovaly. Byly tak v intenzivním mraku postřiku. Přestože je postřik pro člověka neškodný, nedoporučujeme bezprostřední kontakt s vypouštěnou látkou,“ podotkla Krupková.

Město Otrokovice se potýká každým rokem s velkým množstvím komárů. V letošním roce bude situace zhoršena vlivem povodní a dlouhodobě stojící vodou na polích. Z rozpočtu města jsou ročně uvolňovány prostředky na dva až tři postřiky. Na první postřik, který je v režii Zlínského kraje, tak naváží další opatření města. Jeden postřik stojí otrokovickou radnici od 20 do 40 tisíc korun podle velikosti ošetřovaného území.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x