Krajské dožínky budou v Kroměříži zahájeny jarmarkem

KROMĚŘÍŽ - Už počtvrté v řadě se v Kroměříži uskuteční celokrajské oslavy dožínek, akce bude v pátek zahájena lidovým jarmarkem. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna. Dožínky Zlínského kraje připravila kroměřížská radnice ve spolupráci s Okresní agrární komorou Kromě

KROMĚŘÍŽ – Už počtvrté v řadě se v Kroměříži uskuteční celokrajské oslavy dožínek, akce bude v pátek zahájena lidovým jarmarkem. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Dožínky Zlínského kraje připravila kroměřížská radnice ve spolupráci s Okresní agrární komorou Kroměříž. Akce navazuje na někdejší tradice hanáckého regionu oslavující závěr zemědělské sezony a především ukončenou sklizeň obilí.

Návštěvníci, kteří si tuto akci nenechají ujít, se budou moci těšit na tradiční dožínkový průvod městem, vystoupení celé řady folklorních souborů, dechových a lidových hudeb, dvoudenní řemeslný jarmark či přehlídku zemědělské techniky. V případě deště se akce uskuteční v místním Domě kultury. Lidový jarmark potrvá na Velkém náměstí od pátku až do sobotního večera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x