Na Luhačovické přehradě začaly rybářské závody

LUHAČOVICE - Na luhačovické přehradě se po celou sobotu konají tradiční rybářské závody, konkrétně se jedná o 39. ročník podzimních rybářských závodů mládeže. Agentuře Mediafax to sdělila ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová. Závodů se mohou zúčastnit lovci ve věku od pěti do 16 ...

LUHAČOVICE – Na luhačovické přehradě se po celou sobotu konají tradiční rybářské závody, konkrétně se jedná o 39. ročník podzimních rybářských závodů mládeže. Agentuře Mediafax to sdělila ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová.

Závodů se mohou zúčastnit lovci ve věku od pěti do 16 let. Podzimní rybářské závody s letitou tradicí pak další víkend doplní ještě 63. ročník závodů dospělých. Obě akce organizuje Rybářský svaz Luhačovického Zálesí. Závody dospělých jsou největší v České republice i Evropě počtem účastníků – každoročně se sem sjíždí až osm stovek rybářů.

Podle jednatele Rybářského svazu Luhačovického Zálesí Františka Mika se mají soutěžící na co těšit, luhačovická přehrada je totiž zarybněná množstvím trofejních kaprů. Lovit se budou ale i další ryby, a to včetně sumců.

Luhačovickou přehradu v Pozlovicích čeká brzy velký zásah – na podzim má být na několik měsíců vypuštěna kvůli čištění, což má následně výrazně zvýšit kvalitu vody a zlepšit podmínky pro rekreanty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x