Ve zlínské Alternativě budou oceněni nejlepší zahrádkáři, na programu budou i přednášky

ZLÍN - Slavnostní vyhlášení vítězů jarní i letní části soutěže o nejkrásnější květinovou výzdobu ve Zlíně se uskuteční ve středu odpoledne v Alternativě - Kulturním institutu Zlín. Mluvčí města Marie Masaříková agentuře Mediafax sdělila, že na programu budou i přednášky pro širokou veřejnost. Do soutěž...

ZLÍN – Slavnostní vyhlášení vítězů jarní i letní části soutěže o nejkrásnější květinovou výzdobu ve Zlíně se uskuteční ve středu odpoledne v Alternativě – Kulturním institutu Zlín. Mluvčí města Marie Masaříková agentuře Mediafax sdělila, že na programu budou i přednášky pro širokou veřejnost.

Do soutěže Rozkvetlé město se letos přihlásilo 35 soutěžících, z toho čtyři současně do dvou kategorií. Jako každoročně byla nejvíce obsazena kategorie květinová výzdoba oken a balkonů. Do této kategorie se přihlásilo 21 účastníků. Do kategorie předzahrádky rodinných a bytových domů se přihlásilo 11 soutěžících a do kategorie úprava okolí baťovských půldomků sedm lidí. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v 16 hodin.

Součástí akce budou také přednášky s odbornými zahradnickými tématy jako například Cibuloviny, letničky a trvalky v zahradách města či Praktické rady pro balkonové výsadby.

„Smyslem již 14. ročníku soutěže Rozkvetlé město je povzbudit obyvatele města Zlína k zájmu o zkrášlení svých zahrad či balkonů a zlepšit tak celkový vzhled našeho města. Letos se poprvé uskutečnilo také jarní kolo soutěže,““ podotkla Masaříková.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x