Ve Valašském Meziříčí se uskuteční veřejný závod v přespolním běhu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Již 59. ročník závodu v přespolním běhu Vrchovinou se uskuteční v sobotu v městském lese Valašského Meziříčí v Podlesí-Podhájí. Agenturu Mediafax o tom informovala Vendula Šmídová z valašskomeziříčské radnice. Veřejný závod pořádá TJ Valašské Meziříčí, oddíl běžeckého lyžová...

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Již 59. ročník závodu v přespolním běhu Vrchovinou se uskuteční v sobotu v městském lese Valašského Meziříčí v Podlesí-Podhájí. Agenturu Mediafax o tom informovala Vendula Šmídová z valašskomeziříčské radnice.

Veřejný závod pořádá TJ Valašské Meziříčí, oddíl běžeckého lyžování a závodníci vyběhnou v 10 hodinu z parkoviště u hájenky.

Závod je vypsán pro všechny věkové kategorie. Předžáci, žáci, dorostenci, ženy i muži se mohou přihlásit přímo na místě hodinu před startem. Prezentace všech zúčastněných se uskuteční od 8. hodiny do 9.30 hodin. Na běžce, kteří se umístí na prvních třech místech, čeká věcná odměna a diplom.

„Přespolní běh se koná každoročně od roku 1951, závod vznikl na počest ukončení 2. světové války. Vrchovina byla zvolena proto, že tímto místem bylo město Valašské Meziříčí osvobozeno,““ objasnil historii závodu předseda oddílu běžeckého lyžování při TJ Valašské Meziříčí Jiří Baroš starší.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x