Ve Zlíně začala mezinárodní obuvnická konference

ZLÍN - V sídle Zlínského kraje byla v úterý zahájena Mezinárodní konference Obuv v historii 2010. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí kraje Milan Plesar. Konference se ve Zlíně koná už šestým rokem a na programu budou přednášky o obuvnictví a obouvání od starověku až po současnost. Konferenci pořádá Muzeum jihovýc...

ZLÍN – V sídle Zlínského kraje byla v úterý zahájena Mezinárodní konference Obuv v historii 2010. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí kraje Milan Plesar.

Konference se ve Zlíně koná už šestým rokem a na programu budou přednášky o obuvnictví a obouvání od starověku až po současnost. Konferenci pořádá Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně a záštitu nad ní převzal hejtman kraje Stanislav Mišák (ČSSD). Akce potrvá do čtvrtka.

Do Zlína se kvůli konferenci sjeli muzejní pracovníci, vysokoškolští pedagogové a odborní badatelé z tuzemska i zahraničí. Účastníci se dozvědí zajímavé informace o vývoji obouvání v určitém historickém období či regionu, o módních vlivech či designu. Představeny budou i zajímavé exponáty, kuriozity a obuvi významných osobností. Chybět nebudou ani archeologické nálezy obuvi a podobně. V rámci doprovodného programu se obuvničtí odborníci setkají se studenty a pedagogy Ústavu designu obuvi a oděvů, který je součástí Univerzity Tomáše Bati, prohlédnou si sbírky historické obuvi v Obuvnickém muzeu a v závěru konference navštíví také světoznámou vizovickou likérku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x