Ve Zlíně-Kostelci je uzavřena cesta

ZLÍN - Komplikace v dopravě musejí očekávat od pondělka řidiči projíždějící zlínskou městskou části Kostelec. Ulice Zlínská bude totiž po dobu tří dnů zcela uzavřena, agentuře Mediafax to sdělil hlavní dispečer Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Josef Polách. Pro běžné řidiče platí uzavírka od pondělka, ...

ZLÍN – Komplikace v dopravě musejí očekávat od pondělka řidiči projíždějící zlínskou městskou části Kostelec. Ulice Zlínská bude totiž po dobu tří dnů zcela uzavřena, agentuře Mediafax to sdělil hlavní dispečer Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Josef Polách.

Pro běžné řidiče platí uzavírka od pondělka, spojů MHD se pak dotkne během úterka a středy. Ulice je uzavřena ve své dolní části, a to z důvodu překopu komunikace.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice zajistí náhradní autobusovou dopravu k zoo Lešná a na zastávku Kostelec-garáže v úterý a ve středu. Během pondělka místem ještě spoje MHD projedou. Mimořádné dopravní opatření se týká cestujících na lince 36 a 34.

Autobusy MHD linky 36 (Zlín-Velíková) nebudou moci projíždět po své trase přes Kostelec Zlínskou ulicí. Budou proto jezdit přímým směrem po trase linky 35 ulicí Štípskou. Zastaví na zastávce Kostelec-lázně, Štípa-škola, Štípa-pož. zbrojnice a budou pokračovat dál po své trase do Velíkové.

Pro cestující, kteří chtěli jet autobusem linky 36 do Kostelce nebo k zoo Lešná, bude ze zastávky Kostelec-lázně vedena náhradní autobusová doprava. Tito cestující na zastávce Kostelec-lázně přestoupí do přistaveného autobusu náhradní dopravy. S ním mohou pokračovat v jízdě na zastávku Lešná Zoo a Kostelec-garáže, kde se budou autobusy náhradní dopravy otáčet a odkud pojedou po stejné trase zpátky. Zastávky Kostelec-střed a Kostelec-U Pomníku v době uzavírky Zlínské ulice nebudou obsluhovány a cestující z této části Kostelce musí dojít pěšky na zastávku Kostelec-lázně nebo Kostelec-garáže. Autobusy linky 36 nebudou v době uzavírky Zlínské ulice obsluhovat ani zastávku Štípa-U Kapličky.

Uzavírka se dotkne v jednom směru také linky 34. Tyto autobusy pojedou ve směru do Zlína po své trase přes Kostelec, Štípu a přes zastávku Lešná Zoo. Odtud však budou pokračovat jen na zastávku Kostelec-garáže, kde se otočí a pojedou zpátky přes zastávku Lešná Zoo a zastávku Kostelec-lázně, potom dál směrem do Zlína. Vynechají tedy rovněž zastávky Kostelec-střed a Kostelec-U Pomníku ve Zlínské ulici.

„Cestujících na lince 36 mimo tři dočasně neobsluhované zastávky a zastávky Lešná Zoo a Kostelec-garáže s náhradní dopravou se toto opatření dotkne jen určitým zdržením způsobeným vyrovnávacím časem, kdy autobusy na zastávce Kosletec-lázně vyčkají na svůj pravidelný odjezd podle jízdního řádu na zastávce Kostelec-lázně z důvodu, že nepojedou standardní trasou přes Kostelec,““ doplnil Polách. Cestující na lince 34 ve směru do Zlína přijedou naopak s malým zpožděním.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x