Ve Zlínském kraji jsou instalovány dvě dopravní značky Zimní výbava

ZLÍN - Celkem dvě dopravní značky Zimní výbava jsou v letošním roce instalovány ve Zlínském kraji, na dalších devíti silnicích pak řidiči narazí na značku Sněhové řetězy. Agentuře Mediafax to za Ředitelství silnic Zlínského kraje uvedl Vojtěch Cekota.. Značka Zimní výbava předepisuje povinnou zimní výbavu, zejm...

ZLÍN – Celkem dvě dopravní značky Zimní výbava jsou v letošním roce instalovány ve Zlínském kraji, na dalších devíti silnicích pak řidiči narazí na značku Sněhové řetězy. Agentuře Mediafax to za Ředitelství silnic Zlínského kraje uvedl Vojtěch Cekota..

Značka Zimní výbava předepisuje povinnou zimní výbavu, zejména zimní pneumatiky na hnacích nápravách se vzorkem hlubokým nejméně šest milimetrů. Platí v období od 1. listopadu do 31. března.

První úsek se nachází na silnici II/428 ve Chřibech mezi sedlem Bunč na hranici okresu Kroměříž a obcí Modrá na Uherskohradišťsku. Úsek je dlouhý asi osm kilometrů. Značka je však doplněna dodatkovou tabulkou, která omezuje platnost jen pro nákladní automobily. Objízdná trasa vede přes Zdounky, Tlumačov, Otrokovice a Staré Město. Druhou lokalitou se značkami Zimní výbava je silnice III/05726 mezi Rožnovem pod Radhoštěm a Valašskou Bystřicí a na ni navazující silnice III/48610 z obce Vidče. Úsek silnice s povinnou zimní výbavou mezi Rožnovem a Valašskou Bystřicí je dlouhý přibližně čtyři kilometry, silnice od Vidče je dlouhá 2,9 kilometru. Motoristé bez povinné zimní výbavy, kteří se budou chtít tomuto úseku vyhnout, musejí použít trasu přes Bystřičku a Valašské Meziříčí.

Na některých horských úsecích silnic se mohou řidiči setkat také s dopravní značkou Sněhové řetězy. Ta přikazuje řidiči motorového vozidla o třech a více kolech pokračovat v jízdě až po nasazení sněhových řetězů na nejméně dvě hnací kola. Tato značka je zpravidla doprovázena dodatkovou tabulkou při souvislé sněhové vrstvě. Tyto dopravní značky jsou ve Zlínském kraji umístěny na devíti silnicích. Jedná se o cestu II/437 na Trojáku mezi Chvalčovem a Hošťálkovou, II/481 na Soláni mezi Velkými Karlovicemi a obcí Hutisko-Solanec, II/487 v Beskydech mezi Velkými Karlovicemi a státní hranicí, II/428 na Bunči mezi Zdounkami a lokalitou Bunč, III/05722 ve Velké Lhotě, III/05735 v Dušné mezi Vsetínem a Malou Bystřicí, III/05743 v Pulčíně, III/4837 mezi Prostřední Bečvou a Pustevnami a III/4868 mezi Vidčí a Rožnovem pod Radhoštěm.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x