Ve Zlíně začali technici instalovat vánoční osvětlení

ZLÍN - Pracovníci Technických služeb Zlín začali v těchto dnech instalovat vánoční osvětlení v krajském městě. Mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková agentuře Mediafax sdělila, že výzdoba bude rozsvícena koncem listopadu. Novinkou bude letos výzdoba třídy Tomáše Bati mezi tržištěm Pod kaštany a parkem u kniho...

ZLÍN – Pracovníci Technických služeb Zlín začali v těchto dnech instalovat vánoční osvětlení v krajském městě. Mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková agentuře Mediafax sdělila, že výzdoba bude rozsvícena koncem listopadu.

Novinkou bude letos výzdoba třídy Tomáše Bati mezi tržištěm Pod kaštany a parkem u knihovny. Osm světelných rámů zde navodí dojem padajících sněhových vloček. Statutárnímu městu Zlín zaplatí novinku společnost Ekolamp, která se zaměřuje na osvětu ekologického nakládání s použitými osvětlovacími zařízeními z domácnosti a stala se ekologickým partnerem vánočního osvětlení ve Zlíně.

Stejně jako v posledních letech budou i letos koruny stromů na náměstí Míru a kolem tř. T. Bati od kostela po knihovnu nasvětleny modrými řetězy – blikajícími hvězdami. V ulicích Zlína bude vytvářet vánoční atmosféru přibližně 250 rámů s vánočními motivy – svítícími hvězdami v klasickém i modernějším pojetí, svíčkami, sněhuláky, vánočními stromky a podobně.

Na blížící se čas vánoční upozorní ve čtvrtek tradiční průvod svatého Martina a jeho družiny Martínků. Před zlínskou radnicí účastníky průvodu pozdraví po 15. hodině náměstek primátorky Miroslav Kašný (KDU-ČSL).

Družina bude rozdávat také pozvánky na rozsvícení vánočního stromu na náměstí – živé, asi šest metrů vysoké, jedle. Slavnostní rozsvícení se uskuteční ve čtvrtek 2. prosince od 16 hodin. Zpívat bude zlínský pěvecký sbor Cantica laetitia. Občerstvení v podobě teplých nápojů zajistí Rotary klub Zlín. Výtěžek z prodeje je určen na očkování proti dětské obrně v mezinárodním projektu PolioPlus.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x