Gambrinus liga, 16. kolo: 1. FC Slovácko – AC Sparta Praha 0:2

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Sparty Praha zvítězili v sobotním utkání 16. kola Gambrinus ligy na stadionu Slovácka 2:0. V páté minutě proměnil penaltu Bony Wilfried, na opačné straně nevyužil stejnou možnost Jiří Valenta, ještě v první půli zvýšil náskok Letenských Léonard Kweuke. Sparta vykročila za sedmou venkov...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Sparty Praha zvítězili v sobotním utkání 16. kola Gambrinus ligy na stadionu Slovácka 2:0. V páté minutě proměnil penaltu Bony Wilfried, na opačné straně nevyužil stejnou možnost Jiří Valenta, ještě v první půli zvýšil náskok Letenských Léonard Kweuke.

Sparta vykročila za sedmou venkovní výhrou v sezoně už v páté minutě, kdy Vacek unikl Vítu Valentovi, ten mu zbytečně těsně po překročení hranice pokutového území skočil pod nohy a sudí Hrubeš při nařízení penalty nezaváhal. Stejně nekompromisně si počínal sparťanský exekutor Wilfried, který umístěnou střelou do horního rohu nedal brankáři Filipkovi šanci.

Stejnou příležitost nabídl Hrubeš v 19. minutě i domácímu Slovácku po dalším nepochopitelném zákroku Adiaby na Švancaru. Jiří Valenta ale ze značky pokutového kopu selhal, když vyslal na Blažka slabou střelu a zkušený gólman míč bez potíží chytil. Při dorážce nešťastník Valenta ještě dostal žlutou kartu, protože nešetrně zajel do sparťanského gólmana.

Slovácko se ve středu hřiště protivníkovi vyrovnalo, ale v produktivitě zaostávalo. Sparta zvýšila po standardní situaci, když po nakrátko zahraném rohu Vacek posadil míč na hlavu Kladrubského, který jej vrátil před bránu a Kweuke se mohl radovat ze čtvrté trefy ve čtvrtém utkání za sebou.

Domácí nesložili zbraně a dál se snažili zaměstnávat Blažka. Dalekonosnou ránu Víta Valenty však gólman hostů kryl. Proti Fujerikovi ani nemusel zasahovat, protože záložník Slovácka se zalekl obrovské šance a míč z jeho kopačky skončil mimo brankový prostor. V té době už na opačné straně stadionu hasiči likvidovali řádění sparťanských rowdies, kteří odpalovali světlice.

V nástupu do druhého poločasu bylo Slovácko aktivnější a mohlo snížit, jenže Jiří Valenta po Fujerikově centru napálil zblízka hlavou pouze Blažka a k dorážce se v pádu nedostal. Domácím nepomohly ani změny v sestavě, pět minut před koncem utkání mohl ještě závěr zdramatizovat Švancara, ale ani on se proti Blažkovi nedokázal prosadit.

Gambrinus liga, 16. kolo:1. FC Slovácko – AC Sparta Praha 0:2 (0:2)Branky: 5. Wilfried z pen., 32. Kweuke. Rozhodčí: Hrubeš – Jiřík, Tacina. ŽK: J. Valenta, Ondřejka, Kordula, V. Valenta – Řepka. Diváci: 8121 (vyprodáno).Sestavy:1. FC Slovácko: Filipko – Kuncl, Kordula, R. Mezlík, Kubáň – Fujerik, V. Valenta, Volešák, J. Valenta (80. Hlůpik)- Ondřejka (76. Szmek, 90. Nestorovski), Švancara. Trenér: Miroslav Soukup.AC Sparta Praha: Blažek – Adiaba (54. Hoheneder), Brabec, Řepka, Pamič – Sionko (90. Kadlec), Vacek, Kladrubský (66. Hejda), Podaný – Wilfried, Kweuke. Trenér: Jozef Chovanec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x