Na český hokej se valí další kauza – Švrček přestoupil z klubu, který neexistoval

ZLÍN - Český hokej bude možná brzy muset řešit další registrační kauzu. Televize Nova v pondělí odhalila administrativní chyby v přestupu obránce Jana Švrčka, který momentálně hájí barvy PSG Zlín. Extraligový klub z Moravy je ale v celém případu nevinně, k pochybení došlo jinde. Přesněji při loňském přestupu ...

ZLÍN – Český hokej bude možná brzy muset řešit další registrační kauzu. Televize Nova v pondělí odhalila administrativní chyby v přestupu obránce Jana Švrčka, který momentálně hájí barvy PSG Zlín.

Extraligový klub z Moravy je ale v celém případu nevinně, k pochybení došlo jinde. Přesněji při loňském přestupu Švrčka ze Znojma do HC Olomouc. Nejenže kluby nezaregistrovaly transfer na dokumentu Ohlášení o přestupu, nýbrž na Prohlášení o postoupení hráčské smlouvy, Švrček navíc opouštěl klub, který fakticky neexistoval.

Na zmíněném dokumentu totiž stojí, že dnes již čtyřiadvacetiletý obránce přestupuje do Olomouce z klubu HC Znojemští Orli a. s. Jenže žádný takový subjekt už nebyl, zanikl zhruba před rokem. Konkrétně 11. května 2009, kdy práva na účast v první lize i na všechny hráče přebrala od firmy HC Znojemští Orli a. s. společnost Orli Znojmo s. r. o.

Pod tento majetkový převod se podepsal tehdejší jednatel Znojemských Orlů Jaroslav Vlasák, jenž svým podpisem stvrdil i o rok později přestup Švrčka. Jak je to možné, když jeho klub už fakticky neexistoval? A jak lze vysvětlit, že na to nepřišel extraligový ředitel Stanislav Šulc, který je pod Švrčkovým přestupem rovněž podepsán? Český hokej budou tyto odpovědi jistě velmi zajímat.

Za pochybení v registracích už byly totiž potrestány extraligové kluby Plzně, Mladé Boleslavi či Kladna, které v listopadu přišly o 19, 22, respektive 6 bodů. Pochybnosti vyvolal ještě přestup Martina Adamského z Plzně do Třince, za tuto kauzu ovšem nikdo nepykal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x