Trenér hokejistů PSG Zlín se na play-off těší

ZLÍN - Seděl u sebe v kanceláři, vypadal spokojeně, na ledové ploše byla dopoledne v tradičním čase tréninku tma, brusle tentokrát nenazul. Svým hochům dal dva dny volno a tak trochu vychutnával vítěznou bitvu s Vítkovicemi, která hokejový tým PSG Zlín katapultovala na průběžné třetí místo Tipsport extraligy. Zdeněk...

ZLÍN – Seděl u sebe v kanceláři, vypadal spokojeně, na ledové ploše byla dopoledne v tradičním čase tréninku tma, brusle tentokrát nenazul. Svým hochům dal dva dny volno a tak trochu vychutnával vítěznou bitvu s Vítkovicemi, která hokejový tým PSG Zlín katapultovala na průběžné třetí místo Tipsport extraligy. Zdeněk Venera, hlavní trenér a také sportovní manažer klubu.

Dovedete si představit, že by se Vaše životní cesty neproťaly s hokejem i po skončení aktivní hráčské kariéry. Tušíte, čím byste byl?
Těžká otázka, vzhledem k tomu, že jsem vystudoval na vysoké škole strojírenský obor se zaměřením na slévárenství, možná bych teď seděl o pár kilometrů dál, ve slévárně Malenovicích a řešil bych otázky výroby a odbytu. Ale to je jen hypotetická záležitost, hokej je můj život a věřím, že to tak ještě pár let zůstane…

Jiná práce se Vám nelíbí?
Ale určitě ano, jen v práci nesnáším monotónnost, docela obdivuji třeba dobré zedníky, stavaře, co umějí, to je hodné obdivu.

Stačí se podívat na zahradu Vašeho domu a člověk pochopí, že byste se neztratil ani jinak. Krásné pergoly, přístavek ze dřeva, skluzavky. Všechno made in Zdeněk Venera. Máte asi hodně šikovné ruce
Taková práce mne baví, když něco vzniká pod rukama, člověka to pak potěší, když vidí, že někomu udělal radost. Tohle snad umí ocenit manželka a nevědomky možná nejvíce moje vnučka Vendulka.Koncem léta ji teprve budou tři, tak věřím, že si ji užijeme čím dál víc.

S Vaší profesí je neoddělitelně spjata i jiná, totiž novinářská. Asi dokonale vnímáte kvalitu jednotlivých hráčů,ale platí to i v žurnalistické branži?
Pochopitelně, v tomhle mám už značnou praxi, tu práci ctím, ale mám rád, když se napíše, to co jsem řekl, když lidem od pera a mikrofonů nejde o senzaci za každou cenu a už vůbec se mi nelíbí překrucování faktů nebo dokonce vytrhávání ze souvislostí. A moc mi vadí negativismus, myslím, že je lepší psát a mluvit v pozitivním duchu.

Ještě jsem se Vás nezeptal na hokej, nevadí?
Nevadí.

Ale třeba by to vadilo čtenářům. Pak tedy, čím to, že po špatném úvodu tým tak šlape?
Tak pozor, ještě máme před sebou tři kola základní části a dokonce nemáme jistou ani první šestku… Ale mohu-li říci, proč jsme tak nahoře, pak si myslím, že máme mentálně silný tým pozitivně naladěných tahounů až po nejmladší kluky, že se nám víceméně vyhýbají zranění a bylo by toho samozřejmě víc, ale proč odhalovat všechny karty…

Kdo patří podle Vás k favoritům na titul?
Co chcete slyšet?

Třeba, že PSG Zlín…
(úsměv)… to je hezká vize, ale jistě nečekáte, že Vám ji potvrdím.Jen pro zajímavost – teď někdo spočítal, že současný kádr Třince má v NHL odehráno 2182 zápasů… Pak je tu Liberec, Plzeň, Pardubice, Vítkovice a další. Jenže play off je kouzelné, loni ve čtvrtfinále vypadla suverénní Plzeň a pak také my… po dlouhodobé části jsme byli druzí..

To si děláte alibi?
Vůbec ne, jen připomínám specifika vyřazovací části, dáme do toho všechno, co v nás je.

Tomuto trenérskému přístupu říkám venerovština.
Díky, ale řekl jste to Vy…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x