Trenér Venera u hokejistů Zlína končí, nové působiště si ještě nevybral

ZLÍN - Zdeněk Venera už nebude trénovat hokejisty PSG Zlín, kteří v úterý vypadli ve čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy s Pardubicemi 0:4 na zápasy. Venera se rozhodl ukončit působení v klubu už v průběhu sezony a oznámil to na středeční tiskové konferenci.

„U mužstva končím, to je jasná věc. Moje rozhodnutí ale nezáleželo na výsledku v play-off, začal jsem o tom přemýšlet v polovině sezony. Myslím si, že tři roky u jednoho týmu jsou tak akorát. Jedině Vláďa Růžička ve Slavii je výjimkou, za což ho obdivuji,“ uvedl Venera, který s mužstvem třikrát postoupil přímo do čtvrtfinále play-off, ovšem pokaždé nepřešel přes první kolo vyřazovací části.

Venera mohl ve Zlíně pokračovat, ovšem rozhodl se pro změnu. „Záleží na tom, jak to trenér cítí, jak intenzivně vyčerpává to, co do hráčů hustí. U některých kluků jsem byl během kariéry dvakrát nebo třikrát, řadu z nich jsem vedl i v juniorech a někteří mě asi mají až nad hlavu,“ usmíval se zkušený kouč. „Cením si však toho, že zájem ze strany klubu byl. Ale na mém odchodu jsme se dohodli už dávno, bez ohledu na to, že bychom třeba získali titul,“ dodal.

Zatím prý nemá jasno o tom, kde bude působit v příští sezoně. Nejčastěji se spekuluje o Venerově odchodu do Komety Brno. „Až v následujících dnech se budu věnovat tomu, kde budu příště pracovat. Jedna nabídka je mi blízká, dál to rozvádět nebudu. Už jsem slyšel hodně spekulací,“ poznamenal Venera, který vykonával i pozici sportovního manažera.

Vedení zlínského klubu nyní usilovně shání Venerova nástupce. „Jednání probíhají a my je nemůžeme a ani nebudeme natahovat. V tuto chvíli situaci řešíme a mohu říct, že máme jednoho favorita,“ uvedl Patrik Kamas, manažer zlínského klubu pro marketing a komunikaci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x