Stěhování mateřské školky ve Zlíně na Mladcové se posune

ZLÍN - Mateřská školka ve Zlíně na Mladcové se do nově opravených prostor přestěhuje až počátkem příštího roku, původně bylo přitom stěhování naplánováno na letošní září. Agentuře Mediafax to ve středu řekl mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Několikaměsíční odklad způsobilo nutné přepracování stavebního projektu. Prodleva by však podle Dvořáka neměla mít na chod školky žádný vliv. Město se totiž dohodlo s vlastníkem budovy, ve které v současné době školka sídlí, na prodloužení nájmu až do konce prosince 2011. Původně měl skončit k 31. srpnu. „Znamená to, že celý letošní rok školka může zůstat na původním místě, takže máme čas na zrekonstruování bývalé obecní školy, ve které bude od příštího roku mateřinka sídlit,“ doplnila náměstkyně primátora Alena Zubalíková (TOP 09/STAN), která má oblast školství na starosti.

Mateřskou školu Mladcová navštěvuje šest desítek dětí ve věku od tří do šesti let. Problémy s jejím umístěním nastaly v době, kdy současnou budovu získala do svého vlastnictví dědička bývalého majitele a následně ji prodala soukromé společnosti. Školka je tak v současnosti v nájmu.

Aby město vyřešilo problém s umístěním školky, zakoupilo nedaleký objekt bývalé školy a začalo připravovat jeho rekonstrukci tak, aby vyhovoval potřebám školky. Podle původních odhadů, které se připravovaly ještě za éry bývalého vedení radnice, měla rekonstrukce vyjít na 32 milionů korun. Nové vedení města nechalo projekt přepracovat a výsledkem je mnohem levnější varianta. „Nebudeme například zřizovat tři třídy, ale zůstaneme u dvou, které v současné školce jsou a pro Mladcovou dostačují. Díky tomu se nebude muset rekonstruovat první patro budovy, což přinese mnohamilionové úspory. Na kolik celkově rekonstrukce vyjde, to v tuto chvíli ještě nevíme, úspory ale budou zřetelné,“ doplnila Zubalíková.

Stěhování školky v Mladcové není jedinou novinkou z oblasti předškolního vzdělávání ve Zlíně. Město například navýší kapacitu mateřinky U Dřevnice. Ve druhém patře budovy, kde až do září roku 2010 sídlila pedagogicko – psychologická poradna, vzniknou dvě nové třídy s celkovým počtem 56 míst. „K navýšení počtu míst ve školce jsme se rozhodli z důvodu narůstajícího počtu dětí,“ vysvětlila Zubalíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x