Starý most přes železniční trať u Brumova-Bylnice nahradí nový

ZLÍN - Výstavba nového mostu přes železniční trať a směrová úprava silnice II/495 u Brumova-Bylnice je první nově zahajovanou stavbou v letošním roce, kterou realizuje Ředitelství silnic Zlínského kraje. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Náklady na stavbu byly vyčísleny na 76,228 milionu korun. Definitivní ukončení stavby, jejíž součástí je i oprava mostu přes vodní tok, se předpokládá v polovině února příštího roku, pro motoristy ale bude úsek zprovozněn už na začátku letošního září.

„Současný most přes železniční trať Bylnice – Horní Lideč je ve velmi špatném stavu a bude demontován. S mírným posunem pro napřímení silnice bude na jeho místě postaven nový mostní objekt s přemostěním o délce 22 metrů. Současně bude rekonstruována a směrově upravena silnice II/495 v úseku dlouhém 892 metrů. Vozovka pak bude v celé rekonstruované délce rozšířena na osm metrů,“ upřesnil náměstek hejtmana Jaroslav Drozd (ČSSD), zodpovědný za oblast dopravy.

Stavba bude představovat poměrně výrazný zásah do dopravního systému na jihovýchodním Valašsku. Předpokládá se, že v termínu od 11. dubna až do konce srpna bude v tomto místě platit úplná uzavírka. Objízdná trasa bude vedena přes Slavičín, Vlachovice-Vrbětice a Valašské Klobouky. Pouze pro osobní automobily s hmotností do 3,5 tuny bude vybudována provizorní objízdná trasa se světelnou signalizací. Tato trasa povede po panelové komunikaci od silnice II/495 přes zemědělskou půdu a po provizorním mostě přes vodní tok do Bylnice, kde motoristé použijí místní komunikace. Vybudování provizorní objízdné trasy povolili tamní majitelé pozemků.

Stavba rovněž zasáhne do linkové autobusové dopravy. V některých případech budou moci cestující místo dlouhé objížďky přes Vlachovice-Vrbětice přestoupit ve Štítné nad Vláří z autobusu na vlak, projet uzavřený úsek železnicí do Bylnice a zde opět přestoupit na autobus. Během demolice starého a montáže nového mostu budou nutné také výluky vlaků, a to v termínech od 26. dubna do 1. května, 21. do 22. června, 23. do 25. června a v noci od 27. do 30. července.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x