Do Velkých Karlovic na Vsetínsku najíždějí lyžaři z Brněnska, tamní školy mají totiž jarní prázdniny

VELKÉ KARLOVICE - Do Velkých Karlovic na Vsetínsku začaly během víkendu najíždět rodiny s dětmi z Brněnska. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí turistického resortu Valachy Martina Žáčková s tím, že sjezdovky a svahy jsou na prázdninový nápor lyžařů navzdory panujícímu jarnímu počasí připraveny.

Přestože se čerstvá sněhová pokrývka ze čtvrtečního dopoledne mimo sjezdovky v údolích neudržela a do víkendu roztála, zasněžované lyžařské svahy nabízí ve Velkých Karlovicích stále kvalitní lyžování. Sjezdovky Razula a Horal pokrývá 60 centimetrů technického sněhu. O víkendu na nich sportovaly desítky lyžařů.

„Svahy jsou dobře zaplněné, jsme spokojení. Lyžaře přilákalo krásné počasí, v sobotu jsme také pořádali Valašskou olympiádu a řadu lidí přitáhl gurmánský víkend, při němž jsme nabízeli speciality pro štíhlou linii,“ řekl agentuře Mediafax šéf skiareálu Razula Leo Bača. Podle něho je znát že o víkendu začínají jarní prázdniny na Brněnsku. „Rodiče s dětmi najíždějí do hor,“ konstatoval správce sjezdovek.

Ski areál Razula je součástí turistického resortu Valachy, který provozuje také tři hotely ve Velkých Karlovicích – Lanternu, Horal a Galik. Oba dražší hotely Lanterna a Horal, které hostům nabízejí bezplatný vstup do wellness center a termálních bazénů, jsou podle Žáčkové pro nadcházející týden téměř zaplněné. Případní zájemci ale nejsou zcela bez šance. „Volných je posledních pár pokojů, vždy ale maximálně na dvě až tři noci. Volněji je jen v nejlevnějším, dvouhvězdičkovém hotelu Galik,“ řekla Žáčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x