Valašskomeziříčský krytý bazén získal ocenění v soutěži Bazén 2011

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Krytý bazén ve Valašském Meziříčí má na svém kontě další významné ocenění, v rámci celostátní soutěže Bazén roku 2011 obsadil v kategirii Aquapark desetiletí 2000 - 2010 druhé místo. Agenturu Mediafax o tom informovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Valašskomeziříčský bazén přitom už získal titul Bazén roku 2009 a čestné uznání v soutěži Stavba roku Zlínského kraje za rok 2008. „Je to obrovský úspěch. První místo získal favorizovaný Aquapalace Čestlice, který je největším akvaparkem ve střední Evropě. O to více nás těší, že náš krytý bazén skončil o pouhý jeden bod druhý,“ řekla místostarostka města Dagmar Lacinová (ČSSD). Meziříčský krytý bazén porazil Aquadream Barrandov a akvaparky nacházející se v Olomouci či v Uherském Hradišti.

„Krytý plavecký bazén ve Valašském Meziříčí má všechny prostory bezbariérové. V plavecké hale si mohou návštěvníci zaplavat v bazénu o délce 25 metrů se šesti plaveckými drahami. Bazén splňuje parametry Mezinárodní plavecké federace. Ve druhé části objektu je rekreační hala, kde nechybí bazén s vířivkou a dalšími atrakcemi, například vodní číší, divokou řekou, houpacím bazénem, podvodními masážními lehátky, dnovými i stěnovými tryskami a lezeckou sítí. K dispozici je i vířivka se slanou vodou, 92 metrů dlouhý tobogán, parní komora s ochlazovnou a mokrý bar,“ poznamenal Jiří Brož, jednatel společnosti ST Servis provozující krytý bazén. Dětský bazén je stylizovaný do podoby námořní plachetnice s brouzdalištěm, malou skluzavkou a chrličem vody. V prvním patře je pak i wellness centrum, restaurace, solárium a masáže.

Základními hodnotícími kritérii soutěže byla například architektonická a funkční úroveň díla, spolehlivost použitých stavebních materiálů, výrobků a použitých technologií, kvalita a rozsah poskytovaných služeb, napojení stavby na celkovou infrastrukturu v oblasti stavby nebo spokojenost návštěvníků s poskytovanými službami.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x