Vsetínská radnice se rozhodla nabídnout startovací byty i nesezdaným párům

VSETÍN - Startovací byty se zvýhodněným nájmem nabídne město Vsetín nově i nesezdaným párům. Po dobu pěti let v nich bude moci žít také osamělý rodič s dítětem, agentuře Mediafax to sdělila mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Na stejnou dobu zůstává startovací byt k dispozici i zájemcům z řad mladých manželů.

„Chceme nabídnout pomoc co nejvíce mladým lidem, kteří nemají vlastní bydlení. Proto jsme podmínky přidělování startovacích bytů upravili. Doposud si o něj mohly požádat manželské dvojice, a to na dobu pět let. Osamělému rodiči s dítětem byl byt přidělen jen na dva roky. Tuto lhůtu radní o tři roky posunuli a rozšířili skupinu žadatelů o partnerské páry,“ upřesnila vedoucí odboru sociálních věcí Alena Beková.

Pro startovací byty vyčlenila vsetínská radnice v roce 2006 bytový dům číslo 1126 v Jiráskově ulici. Je v něm 35 bytů, z nichž 11 je v současné době startovacích. Ve zbývajících městských obydlích žijí obyvatelé Vsetína, kteří o ně podle stanovených pravidel zažádali.

„Pokud se však některý z městských bytů uvolní a někdo projeví zájem konkrétně o startovací byt, budeme se mu snažit vyjít vstříc. Cílem radnice je, aby byl celý bytový dům do začátku k dispozici mladým párům, případně osamělým rodičům s dětmi. Snažíme se pro ně vytvořit časový prostor k tomu, aby si mohli zajistit vlastní bydlení,“ doplnila Beková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x