Ztráty a nálezy na vsetínské radnici zahrnují i žebřík, holící strojky či zavařeniny

VSETÍN - Oddělení podatelny na vsetínské radnici přijalo během uplynulého roku téměř 400 věcí do Ztrát a nálezů. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová s tím, že mezi věcmi je například hliníkový žebřík, několik holících stojků či zavařeniny.

V evidenci Ztrát a nálezů jsou také několikatisícové finanční obnosy. Nalezené věci přinášejí na vsetínskou radnici občané, městští strážníci nebo policisté. „Vloni se jich na podatelně sešlo přesně 374. Pro 281 si jejich majitelé přišli. Letos už se nakupilo na radnici 56 nálezů, z nich vyřízeno bylo zatím 31,“ upřesnila vedoucí odboru kanceláře starosty Stanislava Konečná.

Seznam evidovaných nálezů je zveřejněný na internetových stránkách města Vsetína a je pravidelně aktualizován. „Spotřební materiál jako klíče, peněženky, tašky nebo znehodnocené peníze technické služby po půl roce likvidují. Odevzdané finanční hotovosti, které si majitel nevyzvedne, skončí v městské pokladně. Za posledních šest měsíců to dělá částku 2 454 korun. Finanční hotovost ve výši 32 404 jsme předali zpět původním majitelům,“ doplnila Konečná s tím, poctiví nálezci přinášejí na úřad někdy až pět tisíc korun v hotovosti.

Mezi nalezenými věcmi je i několik zajímavostí „Nálezci nám odevzdali mimo jiné horská kola, dvoudílný žebřík dlouhý asi sedm metrů, klíče od auta, smaltované cedule Obecní úřad a Obecní knihovna Slatina nad Úpou, kladivo, sekyru s červenou rukojetí, láhev s alkoholickým nápojem nebo dokonce zavařeniny,“ vyjmenovala některé z nálezů pracovnice podatelny Barbora Hrčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x