Řidiče čeká ve Zlíně komplikovanější doprava, průjezd třídou Tomáše Bati bude omezen

ZLÍN - S částečným omezením dopravy musejí počítat od pondělí řidiči projíždějící centrem Zlína. Agentuře Mediafax to v pátek uvedl mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Z důvodu výstavby křižovatky Antonínova budou moci řidiči na třídě Tomáše Bati jet místo ve čtyřech pouze ve třech pruzích a to tak, že ve směru do centra bude jeden jízdní pruh a směrem z centra dva jízdní pruhy. Platit to bude jak při uzavírce pravého jízdního pruhu ze směru Zlín – Otrokovice (od 21. března do 14. června), tak při uzavírce pravého jízdního pruhu ve směru opačném, tedy z Otrokovic do Zlína (od 15. června do 31. srpna).

Uzavírka se bude nacházet v úseku mezi bývalým parkovištěm pod střední průmyslovou školou, v místě budované křižovatky. „Je jasné, že pro řidiče je to špatná zpráva a čekají je při jízdě centrem města problémy. Uzavírka je ale nutná, zejména z důvodu přeložky inženýrských sítí, které se nacházejí pod komunikací. Jakmile bude křižovatka Antonínova dostavená, stane se bývalý baťovský areál výrazně přístupnější. Je to jeden ze základních předpokladů pro přivedení MHD do této lokality,“ doplnila náměstkyně primátora Eva Štauderová (M.O.R.), která má mimo jiné na starosti oblast dopravy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x