V Horní Lhotě na Zlínsku budou pokračovat práce na rekonstrukci silnice

HORNÍ LHOTA - Po zimní přestávce se od dubna opět rozjedou práce na rekonstrukci silnice II/492 v Horní Lhotě. Stavební dozor Ředitelství silnic Zlínského kraje Stanislav Brázdil agentuře Mediafax ve středu sdělil, že opravy si vyžádají dopravní omezení.

Silniční provoz bude po částech sveden do jednoho jízdního pruhu a bude řízen světelnou signalizací. Stavba byla zahájena loni v létě a má být dokončena do letošního 14. října.

Stavba v úseku Horní Lhota – Dolní Lhota je dlouhá 2,6 kilometru. Jde o rekonstrukci silnice včetně výškové úpravy nivelety a rozšíření vozovky. Nová konstrukce vozovky je řešena pouze v místech rozšíření. Na zbylé délce bude provedena obnova živičných vrstev. Součástí stavby je i vybudování zárubní zdi v délce 50 metrů, která řeší sanaci sesuvu, stavební úpravy mostu a dále dobudování dešťové kanalizace.

„Pracuje se na osazování obrubníků, rozšiřování vozovky a dalších činnostech, které neomezují provoz. Od dubna se už stavební práce rozjedou naplno a doprava bude v úseku omezena,“ konstatoval Brázdil.

Smluvní cena za rekonstrukci silnice činí 81,7 milionu korun. Je spolufinancována (z 85 procent) ze strukturálních fondů Evropské unie v rámci 15. výzvy Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x