Obyvatelé Otrokovic budou moci zdarma využívat službu krizových sms zpráv

OTROKOVICE - Otrokovičtí radní se rozhodli zřídit novou službu krizových sms zpráv, které budou pro občany zdarma. Jak agentuře Mediafax řekla otrokovická městská mluvčí Lenka Krupková, lidé budou moci sms zprávy využívat při nepředvídaných, mimořádných či krizových situacích.

Nová služba by měla především zkvalitnit informovanost obyvatel v průběhu událostí, jejichž průběh může ohrozit zdraví, životy či majetek lidí. Jedná se například o požáry, povodně či chemické nebo průmyslové havárie. Prostřednictvím sms zpráv budou obyvatelé Otrokovic informováni i o následných omezeních či doporučeních.

„Odesílání sms zpráv se děje s nejvyšší prioritou v rámci systému, který je prostřednictvím vyhrazených linek přímo propojen do hlavních sms center mobilních operátorů. Tím bude zaručena maximální propustnost systému,“ upřesnil starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD) s tím, že předem zaregistrovaní obyvatelé se dozvědí o vzniklé krizové situaci, i když nebudou přímo ve městě.

I přes zavedení služby bude ale město nadále varovat obyvatele před hrozícím nebezpečím tradičními prostředky, například sirénami, mobilními tlampači a podobně.

Zahájení provozu této služby je plánováno na polovinu letošního roku. Lidé za doručené krizové sms nebudou platit. Náklady na provoz uhradí město, jejich výše se bude odvíjet od počtu odeslaných sms zpráv předem zaregistrovaným občanům. Veřejnost bude o možnosti registrace do systému předem informována prostřednictvím Otrokovických novin a internetových stránek města. Radnice nyní připravuje výběr dodavatele systému krizových sms zpráv, na který má v rozpočtu města vyčleněno 100 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x