České dráhy možná zavedou přímé vlakové spoje mezi Zlínem a Kroměříží či Uherským Hradištěm

ZLÍN - České dráhy uvažují o zavedení přímých vlakových spojů Zlín-Kroměříž a Zlín-Uherské Hradiště, vyplynulo to ze schůzky členů představenstva Českých drah s představiteli Zlínského kraje. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

„Informaci o zavedení spojů, které by umožnily cestování bez přestupů mezi těmito významnými městy v kraji, jsme velmi přivítali. Potěšilo nás ale i to, že v letošním roce budou zahájeny rekonstrukce nádraží ve Vsetíně, Bystřici pod Hostýnem či provozní budovy ve Valašském Meziříčí,“ sdělil náměstek hejtmana Jaroslav Drozd (ČSSD), který je zároveň předsedou Komise Rady Asociace krajů České republiky pro dopravu a financování.

Představitelé Zlínského kraje naopak zástupce Českých drah informovali například o krajem plánovaném systému KORIS, který by měl definovat konkrétní aktivity vedoucí ke zkvalitnění integrovaného dopravního systému v regionu, což by v praxi mělo znamenat větší využitelnost prostředků veřejné dopravy na základě zvýšení úrovně přepravních služeb a informovanosti veřejnosti o navazujících spojích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x