Otrokovická radnice chystá městskou televizi, vysílání začne ještě letos

OTROKOVICE - Vedení otrokovické radnice schválilo projektový tým městské Televize Otrokovice. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková s tím, že televize by měla vysílat zprávy a informace z města.

Tým připraví všechny informace a podklady tak, aby projekt Televize Otrokovice mohly v první polovině letošního roku schválit kompetentní orgány města. Nová Televize Otrokovice nahradí současný pořad Televize Slovácko známý jako Minuty z Otrokovic a nabídne divákům spektrum zpráv a informací z Otrokovic.

Televizní signál bude šířen stejně jako dosud vysílaný pořad o dění v Otrokovicích, a to formou kabelové sítě a nově také prostřednictvím IPTV neboli televize přes internetový protokol. Plnohodnotný a samostatný televizní kanál bude po definitivním schválení projektu městem spuštěn v nepřetržité čtyřiadvacetihodinové smyčce složené z audiovizuálního zpravodajství proloženého videotextovými zprávami.

Rozsáhlý obsah kanálu nabídne veškeré dostupné informace jako například kulturní představení, pozvánky na akce, společenskou kroniku, výzvy, upozornění, ordinační doby lékařů, ale i nekomerční sdělení, oznámení zájmových spolků a hnutí. Prostor je zde plánován také pro soukromou i podnikatelskou inzerci. Občané ve vysílání najdou také vyhlášky města či informace z jednání Rady i Zastupitelstva města Otrokovice.

Dvakrát týdně bude možné zhlédnout v premiérovém čase audiovizuální vysílání. Reprízy se pak budou opakovat v tříhodinovém intervalu. Půjde o klasické nemoderované televizní zpravodajství s krátkými reportážemi, kterých bude pro jednu premiéru připraveno pět až sedm s celkovou délkou přibližně 15 minut. Do budoucna ale nezůstane jen u této podoby, radnice počítá se zavedením dalších pořadů jako například setkání se zajímavými hosty, dětská televize, ukázky cvičení a mnoho dalších.

Nové televizní studio vznikne v objektu Otrokovické Besedy. Moderní technika umožní natáčet reklamní spoty, firemní prezentace, svatby, plesy i další videozáznamy.

Otrokovická radnice plánuje spuštění nové vlastní Televize Otrokovice ještě v letošním roce. „Nyní prověřujeme prostorové možnosti městského kulturního domu Otrokovické Besedy, kde bude pracoviště i studio nové Televize Otrokovice umístěno,“ doplnil místostarosta města Milan Plesar (Nový Impuls pro Otrokovice) s tím, že vstupní investice tohoto projektu představuje pro radnici náklady 1,5 milionu korun.

Tyto finance zahrnují vybavení studia i redakce včetně odbavovacího pracoviště, vysílacího modulu i licence Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Budoucí roční provoz vlastní Televize Otrokovice bude finančně srovnatelný s náklady na současné vysílání pořadu Minuty z Otrokovic a město jej odhaduje na 640 tisíc korun s tím, že po zapojení všech navazujících komerčních služeb bude výhledově po pěti letech provoz Televize Otrokovice bez finančních nároků na rozpočet města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x