Držitelé průkazů ZTP mají nově povolen bezplatný vjezd do areálu zlínské nemocnice

ZLÍN - Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně se rozhodla umožnit držitelům průkazů ZTP vjezd do areálu nemocnice zdarma. Agentuře Mediafax to v pátek oznámila mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Dosud se tato výhoda týkala jen držitelů průkazů ZTP/P a onkologických pacientů. Nově budou držitelé průkazů ZTP vjíždět do areálu nemocnice a vyjíždět z něj přes hlavní vrátnici, kde strážní služba zkontroluje průkazy. Ve vozidle je nutná přítomnost držitele průkazu. Onkologičtí pacienti však mají vjezd a výjezd nadále u 21. pavilonu – onkologického centra.

„Věříme, že tímto krokem našim zdravotně postiženým občanům ulehčíme pohyb v areálu nemocnice. Budou projíždět hlavní branou, kde je zkontroluje pracovník vrátnice. Nebudou jim proto už vydávány jednorázové výjezdové lístky z areálu, které dosud dostávali v oddělení, kde byli na ošetření,“ upřesnil ředitel nemocnice Bohuslav Škubal.

Zlínská nemocnice zpoplatnila vjezd vozidel návštěvníků a pacientů do svého areálu od letošního 1.února. Zdarma je pouze vjezd na dobu 30 minut pro vyložení nebo naložení pacienta. Za každých dalších započatých 30 minut řidič zaplatí 20 korun. Pokud zůstane hospitalizovaný pacient v areálu parkovat i v nočních hodinách, pak mu bude v době od 20 do 5 hodin účtován poplatek 10 korun za hodinu. Do nemocnice se pacienti, návštěvníci a také její zaměstnanci dostanou pouze z ulice 2. května vjezdem u 21. pavilonu – onkologického centra. Vjezd hlavní bránou bude umožněn jen sanitám, policii, hasičům a držitelům průkazů ZTP/P a ZTP. Od poplatků jsou osvobozena také vozidla zdravotnické záchranné služby, dopravní a zdravotní služby a havarijní služby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x