Policisté pátrají po zloději se zlatým zubem, ve Valašském Meziříčí ukradl pneu kladivo

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Kuriozní případ krádeže vyšetřují policisté ve Valašském Meziříčí, zloděj tu před zraky majitelů rodinného domu ukradl pneumatické kladivo. Policejní mluvčí Lenka Javorková agentuře Mediafax v pátek uvedla, že nápadným znakem zloděje byl podle svědků zlatý zub.

Událost se stala ve čtvrtek odpoledne. Majitelé rodinného domu čekali na zedníky, kteří si měli z domu vyzvednout pracovní materiál. Zloděj využil okamžik, kdy byl majitel domu na zahradě a zedníci v domě.

„Paní domu si všimla, že z jejich sklepa vychází neznámý muž, který nese v rukou nějaký kufřík. Domnívala se ale, že jde o jednoho ze zedníků, a tak mu nevěnovala pozornost. Zedníci muže sice také viděli, ale mysleli si, že je to někdo z domácích. Zloděj tak nerušeně odešel i s pneumatickým kladivem značky Bosch za 27 tisíc korun,“ konstatovala Javorková.

Podle svědků se jednalo o muže ve věku mezi 40 až 50 lety. Byl střední postavy, vysoký asi 180 centimetrů. Měl podlouhlý, mírně zarudlý obličej s viditelnými červenými žilkami a na očích brýle. Majitelka domu si všimla, že měl v ústech zlatý zub. Oblečený byl do šedého vatovaného kabátu, pracovních kalhot a na hlavě měl kšiltovku. Zloději hrozí až dvouleté vězení.