Valašské Meziříčí se poprvé zapojí do celosvětové kampaně Hodina Země

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Celosvětová kampaň s názvem Hodina Země se v sobotu vůbec poprvé uskuteční také ve Valašském Meziříčí. Agentuře Mediafax to oznámila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice s tím, že část města se ponoří do tmy.

Akce odstartuje ve 20.30 hodin a potrvá hodinu. Hodina Země je každoroční mezinárodní akce zavedená Světovým fondem divočiny, která se pořádá poslední sobotu v březnu. V rámci akce domácnosti a podniky vypnou své osvětlení a elektrické spotřebiče po dobu jedné hodiny za zvýšení informovanosti o změnách klimatu. Vůbec poprvé se Hodina Země konala v roce 2007 v Austrálii, o rok později již dosáhla celosvětové účasti.

„Veřejné osvětlení nebude po dobu konání akce svítit v ulicích Náměstí, Poláškova, Pospíšilova, Nová, Soudní, Nábřeží, Mostní, Komenského, Křížkovského a Stříbrná,“ prozradila projektová manažerka radnice Nela Marešová. Zbývající části města včetně nasvícení přechodů zůstanou ve standardním režimu.

„Kampaň mohou podpořit jednotlivci i společnosti tím, že na hodinu zhasnou svá světla doma, v zaměstnání nebo firmě,“ dodala Marešová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x