Vsetínská radnice dohlédne na chodce v lokalitě Potůčky, reaguje tak na petici občanů

VSETÍN - Vsetínská radnice se rozhodla řešit problematiku chodců v místní části Potůčky, které trápí bezpečnost v souvislosti s frekventovanou silnicí I/57 ve směru na Valašské Meziříčí. Mluvčí vsetínské radnice Marie Masaříková agentuře Mediafax sdělila, že město tak reaguje na petici od občanů.

Pod petici se podepsalo téměř 40 obyvatel. Poukazují na nebezpečnou trasu napříč silnicí I/57, kde řada řidičů ignoruje sníženou rychlost na 50 kilometrů v hodině i přechod pro chodce označený signalizací.„Silnice I. třídy v části Potůčky k rychlé jízdě skutečně přímo vybízí. Byla proto už několikrát příčinou vážných dopravních nehod. Veškerá opatření, která měla větší bezpečnost zajistit, však pomohla jen z části,“ poznamenala Šidlová.

I proto se vedení radnice obrátilo na Ředitelství silnic a dálnic ČR, které trasa patří. „Vyjádření majitele rychlostní komunikace nás překvapilo. Přestože je silnice v rukou státní instituce, za bezpečnost chodců prý nijak neodpovídá. Budeme proto řešit problematiku sami,“ řekla vsetínská starostka Iveta Táborská (ODS).

Konkrétní opatření už projednávali na svém zasedání městští radní. Vybudování nadchodu, které samotní obyvatelé Potůček navrhovali, není v místě kvůli nedostatku prostoru technicky možné. Výstražné blikače zase nedoporučuje Policie ČR. Pracovní skupina pro dopravu se však zabývá dalšími možnostmi, které by zvýšily bezpečnost vsetínských občanů. V plánu jsou například častější měření rychlosti vozidel, uvažuje se i o hlídaném přechodu nebo o rozšíření značení na silnici.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x