Časový posun se zlínské MHD dotkne jen mírným zpožděním dvou spojů

ZLÍN - Dopravní společnost Zlín - Otrokovice připravila organizační opatření pro přechod provozu MHD na letní čas, cestujících na nočních spojích se v neděli časový posun dotkne jen mírným zpožděním dvou spojů. Agentuře Mediafax to sdělil vedoucí dopravního úseku společnosti Pavel Nosálek.

V noční době, kdy dochází ke změně ze zimního času na letní, má dopravní společnost v provozu dva trolejbusy a jeden autobus. V okamžiku posunu času z 1.59 hodin zimního času na 3.00 hodiny letního času však zrovna žádný vůz na lince nejede, takže nedojde ani ke vzniku zpoždění.

Kvůli posunu ale bude v neděli zcela vynechán spoj na lince 70, který jindy vyjíždí ve 2.11 hodin od Baťovy nemocnice a směřuje do Otrokovic. Spoj linky 8, který má pravidelný odjezd ve 2.58 hodin ze zastávky Jižní Svahy-Kocanda, vyjede až ve tři hodiny letního času a bude na své trase dvě minuty opožděn. Spoj linky 70, který má pravidelný odjezd ze zastávky Otrokovice-Štěrkoviště ve 2.53 hodin, vyjede v neděli také až ve tři hodiny letního času a bude mít sedmiminutová zpoždění. Tento spoj směřuje do Zlína k Baťově nemocnici.

Novější typy vozidlových počítačů se při změně času přestaví automaticky, u starších počítačových systémů nastavují změnu pracovníci dopravní společnosti. Čas se přepne také na elektronických panelech jízdních řádů na zastávkách.

„Přechod ze zimního času na letní a naopak je pro nás celkem standardní záležitostí, na kterou jsme si za léta zvykli. Problémy to nezpůsobuje. Dispečeři si musejí pohlídat, aby žádný z řidičů, kteří po změně času nastupují do služby, nezaspal a nepřišel o hodinu později,“ konstatoval Nosálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x