Kroměřížská radnice se rozhodla letos poprvé uspořádat farmářské trhy

KROMĚŘÍŽ - Oblíbené farmářské trhy se budou od letošního roku konat také v Kroměříži. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Radnice se tak rozhodla rozšířit stávající nabídku trhů a jarmarků o dva nové farmářské trhy zaměřené výhradně na prodej zemědělských, pěstitelských a chovatelských produktů.

Farmářské trhy v Kroměříži budou rozděleny na jarní a podzimní část. Poprvé je budou moci zájemci navštívit 24. června na Velkém náměstí. „Chceme občanům rozšířit nabídku zajímavých události a farmářské trhy jsou tématem, které je v posledních době velmi populární. Zároveň přispívají ke zdravému životnímu stylu, což Kroměříž jako člen sítě Zdravých měst určitě chce podporovat,“ poznamenala starostka Daniela Hebnarová (ODS).

Jarní část trhů by měla být věnována především sortimentu, který s ročním obdobím souvisí, tedy výsadbám, přísadám, zelenině, biopotravinám, ale například i domácím zvířatům, sýrovým či pekařským výrobkům a vůbec zboží z domácí produkce. Podzimní farmářské trhy, které jsou naplánované na 14. říjen, by měly jarní nabídku obohatit o výpěstky za zahrad a sadů, ovoce, zeleninu, bylinky, medové výrobky a podobně.

„Budeme velmi rádi, když se nám ozvou všichni zájemci o prodej na farmářských trzích z řad domácích pěstitelů, chovatelů, zahradníků, včelařů, pekařů i jiných profesí souvisejících s domácí výrobou potravin,“ doplnila Libuše Rajmišová, která má organizaci trhů na starosti. Právě jí se mohou zájemci o aktivní účast hlásit na telefonním čísle 573 321 203 nebo na e-mailu libuse.rajmisova@mesto-kromeriz.cz.

Vedení města Kroměříže současně obdrželo nabídku od soukromého subjektu, který projevil zájem pořádat pravidelné farmářské trhy ve Vejvanovského ulici. Pokud se obě strany dohodnou, nabídne pestřejší sortiment od letošního června i stávající městské tržiště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x