Ski areál Razula ukončil lyžařskou sezonu

VELKÉ KARLOVICE - Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku se v něděli naposledy rozjely lyžařské vleky. Agentuře Mediafax to sdělila Martina Žáčková z turistického resortu Valachy.

Ski areál Razula se s lyžařskou sezonou rozloučil sobotními závody, kterých se zúčastnilo devět desítek malých i velkých lyžařů. Naposledy si mohli lidé zalyžovat v neděli, poté byla zimní sezona oficiálně ukončena. „Není to kvůli nedostatku sněhu – na sjezdovce Razula je stále 45 centimetrů kvalitní pokrývky. Spíše tak reagujeme na klesající zájem lyžařů. Pokud ale budou podmínky stále dobré, nevylučujeme, že některý další víkend ještě mimořádně vlek pustíme,“ řekl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Sjezdovky Ski areálu Razula však nezůstanou do příští lyžařské sezony zcela opuštěné. Jakmile definitivně roztaje sníh, na sjezdovce Horal bude zhruba od poloviny května otevřeno nové devítijamkové veřejné golfové hřiště. Loni na podzim bylo několik týdnů otevřeno pro zkušební provoz, od letoška již pojede naplno. Jeho zvláštností v rámci České republiky je poloha v členitém terénu Chráněné krajinné oblasti Beskydy.

Sjezdovka Razula zase bude tradičně sloužit horským cyklistům. Jako každý rok tu budou moci využít vlek, aby se vyvezli na kopec a usnadnili si tak začátek hřebenové cyklistické túry. Vlek bývá v provozu zejména o víkendech. Na sjezdovce se také bude konat několik akcí – například 7. a 8. května se tu uskuteční závod ve sjezdu horských kol Česko-slovenský DH Cup. Těsně před prázdninami, 24. až 26. června, se na Razule zase pojede prestižní Český pohár ve sjezdu horských kol.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x