Zlínskou fakultu logistiky a krizového řízení povede Josef Polášek

ZLÍN - Kandidátem na jmenování děkanem Fakulty logistiky a krizového řízení Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně zvolili v pondělí Josefa Poláška. Agenturu Mediafax o tom informoval Jan Malý z tiskového oddělení školy.

Členové akademického senátu fakulty vybírali ze dvou kandidátů. Kromě Poláška kandidoval na děkanský post také Peter Ponický. Polášek získal hlasy devíti členů akademického senátu fakulty, přitom ke zvolení bylo nutné získat hlasy nadpoloviční většiny všech členů akademického senátu, tedy nejméně šest hlasů.

Josef Polášek působí v současné době na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity v Brně, kde kromě dalších aktivit byl například členem vědeckých rad univerzity a fakulty, věnoval se rozvoji dřevařského oboru, vytvářel stěžejní studijní programy a pracoval na akreditacích bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů. Je autorem odborných učebních textů, odborných publikací, čtyř monografií a je také soudním znalcem v oboru dřevo.

Kandidáta na jmenování děkanem navrhne akademický senát fakulty logistiky a krizového řízení rektorovi univerzity ke jmenování do funkce. Funkční období děkana trvá čtyři roky a každý děkan může stát v čele fakulty nejvýše dvě po sobě jdoucí volební období.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x