Ve Zlínském kraji budou jezdit nové autobusy

ZLÍN - Finanční prostředky ve výši 65,4 milionu korun na nákup 35 nových autobusů linkové nebo městské hromadné dopravy získají dopravci, kteří ve Zlínském kraji zajišťují veřejnou přepravu lidí. Agentuře Mediafax to v úterý sdělila mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Jde o dotaci z Regionálního operačního programu Střední Morava. Staré a nevyhovující autobusy tak nahradí ekologické a bezbariérové dopravními prostředky, které přinesou komfortnější přepravu cestujících. Preferován bude zejména nákup nízkopodlažních klimatizovaných vozidel.

„Vnitřní prostorové uspořádání bude vhodné i pro přepravu dětských kočárků nebo vozíků pro osoby se sníženou pohyblivostí. Některá vozidla budou nabízet také panelový systém pro nevidomé a slabozraké,“ upřesnil Jaroslav Drozd (ČSSD), náměstek hejtmana Zlínského kraje zodpovědný za oblast dopravy.

Ve Zlínském kraji největší podíl dotace získala společnost ČSAD Vsetín (29,9 milionu korun). Nové autobusy budou jezdit také v Uherském Hradišti (dotace 18,7 milionu korun), na trase Zlín-Otrokovice (dotace 12 milionů korun) a v Želechovicích nad Dřevnicí (dotace 4,8 milionu korun).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x