Doplněno: Jednatel vyhořelé Remivy v Chropyni: Počítám, že z 50 zaměstnanců zůstane tak 15

CHROPYNĚ - (Zprávu jsme aktualizovali ve 3.-5. odstavci)

Většina z padesátky současných zaměstnanců firmy Remiva, jejíž továrnu zcela zničil požár v bývalém areálu Technoplast v Chropyni, přijde o práci. Firma se snaží alespoň některým lidem práci zajistit, jednatel společnosti Miroslav Vala řekl v pondělí Mediafaxu, že zůstane zhruba 15 lidí.

Společnost Remiva se zabývá recyklací technologických odpadů. „Byli jsme lídrem, jednou z největších společností v České republice na recyklaci. Teď nevím, jestli s firmou nebude konec,“ řekl Vala, který se však snaží najít nějaké východisko.

Jeho firma přišla přibližně o 1500 tun materiálu. „Nyní nemáme prostor ani materiál. Potřebujeme se dostat do našich prostor, abychom zachovaný materiál převezli k firmám, se kterými spolupracujeme a které nám při této události nabídli část svých kapacitních prostorů,“ nastínil Vala jednu z možností.

Ani taková možnost však nezachová 50 pracovních míst, které firma měla. „Počítám, že zůstane tak 15 zaměstnanců,“ prozradil předběžné propočty Vala, který vedle 50 pracovníků zaměstnával také 20 lidí s různým tělesným postižením, kteří měli v areálu chráněnou dílnu. „Podle mých informací se chráněnou dílnu podařilo zachránit. je docela možné, že tam ušetříme 10 pracovních míst,“ uvedl Vala.

V bývalém areálu Technoplast začalo hořet v pátek okolo jedné hodiny ranní. „Podle lidí na směně a vedoucího výroby se první plameny objevily na střeše na rozhraní naší a vedlejší firmy,“ řekl Vala s tím, že technologie firmy Remiva se nacházela v přízemí, avšak přesto se je těžké určit, kde začalo hořet. „Snad se brzy dozvíme, kde požár vznikl,“ doplnil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x