Diskuze občanů bude na zlínském zastupitelstvu na žádost veřejnosti přesunuta na začátek

ZLÍN - Vedení zlínské radnice se rozhodlo vyjít vstříc žádostem obyvatel města a přesunulo diskuzi občanů s volenými zástupci radnice na začátek zasedání zastupitelstva. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Naopak diskusní příspěvky zastupitelů zůstávají nadále jako tečka za programem zastupitelstva. „Přesunutí části veřejné diskuze na počátek programu je vstřícným gestem vůči občanům, kteří si přejí k zastupitelům během zasedání promluvit. Až dosud nevěděli, kdy přijdou na řadu. Nedalo se odhadnout, jak dlouho budou trvat projednávání jednotlivých bodů, které diskuzi předcházely. A to jim mohlo působit problémy, třeba s uvolňováním ze zaměstnání,“ vysvětlil primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN).

Diskuzí už v minulosti zasedání zastupitelů začínala. Požadavky na její opětovný přesun na začátek programu se objevovaly pravidelně. „Sypu si popel na hlavu, že jsme žadatelům dříve nevyhověli. Dnes se rozhodně přimlouvám za to, aby diskuzí zasedání zastupitelů začínala,“ uvedl zastupitel Ondřej Andrys z ODS na posledním zasedání zastupitelstva, kde se opět požadavek na přesun diskuze na začátek programu objevil.

Přesun části diskuze z konce na začátek programu zastupitelstva je už druhou zásadní změnou, kterou zavedla současná koalice. Tou první bylo opětovné zavedení přímých přenosů z jednání zastupitelstev, jejich průběh a hlasování nyní mohou lidé sledovat na www.zlin.eu nebo si jej následně prohlédnout v archivu, který je také umístěný na městském webu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x