Konference ve valašskomeziříčské nemocnici poradí, jak správně komunikovat s pacienty

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V jídelně valašskomeziříčské nemocnice se ve středu 27. dubna uskuteční vzdělávací seminář Komunikace a právo ve zdravotnictví. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Konference začne ve 14 hodin a její program bude obsahovat témata jako pochybení při poskytování ošetřovatelské péče, trestné činy ve zdravotnictví nebo traumatologie domácího násilí. Přednášky se dotknou také komunikačních okruhů, a to například komunikačních bariér, komunikace sociální péče a podobně.

„Cílem semináře je seznámit zdravotníky s aktuálními tématy v oblasti práva a komunikace zejména s geriatrickými pacienty. Komunikace ve zdravotnictví je v mnoha ohledech specifická. Lékař či sestra v rámci ošetřovatelského procesu vyzývají naprosto cizí osoby, aby se svlékli a odhalili intimní části svého těla. Ptají se pacientů na velmi citlivé záležitosti. Proto je důležité umět vytvořit atmosféru důvěry a bezpečí, s pacienty či rodinnými příslušníky navázat vztah založený na úctě a respektu,“ vysvětlila Jana Pelikánová, hlavní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x